Veniturile Orange Romania au inregistrat in 2005 o crestere cu 39,2% atingand 870 milioane euro, fata de 625 milioane euro cat se inregistrase in anul precedent, potrivit unui comunicat al companiei.


La sfarsitul anului 2005, Orange avea 6,8 milioane de clienti, inregistrand o crestere de 38,2% a bazei de clienti fata de anul 2004. Compania a atins la inceputul lunii februarie pragul de sapte milioane de clienti.



“Intentionam sa ne consolidam in continuare pozitia de lider pe piata romaneasca de telecomunicatii, sa mentinem pozitia puternica a imaginii marcii Orange si sa investim in extinderea permanenta a retelei noastre pentru a asigura clientilor nostri un serviciu de calitate” a declarat Richard Moat, director executiv Orange Romania.



Orange Romania este parte a grupului Orange, divizie a operatorului France Telecom. La nivel international grupul France Telecom a obtinut, in anul 2005, venituri de peste 49 miliarde euro, inregistrand o crestere de 6,2 procente.



Orange este unul dintre principalii operatori de telefonie mobila de pe piata romaneasca, alaturi de Connex-Vodafone, care la finele lunii decembrie 2005 avea peste 6,1 milioane de utilizatori.


Sursa: Capital, 14 februarie 2006