SSD-urile reprezintă o alternativă la hard disc-urile tradiţionale şi sunt compatibile cu toate sistemele de operare. Datorită faptului că nu au componente mobile, acestea oferă o performanţă sporită, o mai bună eficienţă energetică şi o fiabilitate excelentă.
Toate aceste lucruri reprezintă avantaje atât pentru gameri, creatori de conţinut media şi entuziaşti cât şi pentru integratori. SSD-urile pot înlocui sau completa hard disc-urile tradiţionale de notebook-uri şi desktop-uri, oferind o viteză superioară la deschiderea de fişiere şi la rularea de aplicaţii, dar şi în secvenţa de boot.
“SSD-urile sunt din ce în ce mai apreciate. Deoarece nu au componente mobile şi oferă o performanţă net superioară hard disc-urilor, acestea reprezintă o alegere optimă pentru orice utilizator interesat de un produs fiabil şi performant,” a declarat Mircea Ciucur, director general ELKOTech România.
“Comparativ cu vânzările înregistrate în anul 2009, în 2010 s-a înregistrat o creştere uriaşă. În 2010, ELKOTech a vândut în jur de 700 de unităţi SSD (44% unităţi Intel, 30% unităţi Kingston, 24% unităţi OCZ, 2% alte branduri),” a completat Ciucur.
Cele mai vândute SSD-uri în 2010 au fost cele de 80GB (Intel), urmate de cele de 128GB şi 64GB (Kingston).
Trendul pozitiv de vânzări continuă şi în 2011. Doar în luna ianuarie, ELKOTech a vândut prin intermediul partenerilor săi aproximativ 300 de unităţi de stocare SSD, cea mai mare pondere în vânzări având-o SSD-urile OCZ, brand intrat în portofoliul companiei de distribuţie în trimestrul patru al anului trecut.
În ce priveşte evoluţia preţurilor în 2011, se aşteaptă ca cea mai mare competiţie să fie pe piaţa SSD-urilor de 128GB, care întrunesc cel mai bine condiţiile de accesibilitate şi care dispun de o capacitate suficientă pentru a satisface majoritatea cerinţelor utilizatorilor.  ELKOTech România a realizat în 2009 o cifră de afaceri de 35,7 milioane de dolari şi are în prezent 38 de angajaţi.