Creşterea cu 40% a punctului de pensie ajunge în plenul reunit. Liderul PSD ştie cine va vota pentru adoptarea legii

Sursă foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a indicat formaţiunile cu care a negociat şi despre care spune că urmează să voteze, marţi, pentru creşterea cu 40% a punctului de pensie.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că mizează pe votul reprezentanţilor PMP, UDMR, Pro România, ALDE, precum şi al parlamentarilor independenţi astfel încât majorarea cu 40% a punctului de pensie să treacă, marţi, de plenul reunit.

Liderul social-democrat afirmă că există o lege votată ce vizează majorarea pensiilor, iar aceasta trebuie respectată. În plus, el doreşte să ştie unde s-au dus cei aproape 7 miliarde de euro împrumutaţi de Guvern în 7 luni de zile.

„Sper că sunt consecvenţi în continuare, au votat şi data trecută mărirea pensiilor cu 40%”

“Vom intra mâine în plenul reunit cu proiectul de rectificare şi vom face modificările ca legile votate în Parlament, e o lege votată, să se respecte, respectiv să fie mărite pensiile cu 40%. Am auzit şi eu guvernatorul Băncii Naţionale, care a spus că s-au împrumutat aproape 7 miliarde de euro în 7 luni, respectiv un miliard de euro pe lună. Să vină să ne spună unde sunt aceşti bani şi de ce nu avem bani să mărim pensiile. (…) Eu cred că liderii atât PMP, cât şi UDMR, Pro România mi-a confirmat, domnul Tăriceanu a zis că votează în continuare… Am avut discuţii şi cu minorităţile, sper că sunt consecvenţi în continuare, au votat şi data trecută mărirea pensiilor cu 40%”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seara, la Televiziunea Română.

Întrebat dacă sunt bani pentru majorarea pensiilor, el a răspuns: “Bineînţeles că sunt”.

Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 13:00, în plen, pentru rectificarea bugetară. Decizia a fost luată luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare. Cel mai important amendament aprobat de comisii şi propus de PSD a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Sursă foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu