Pe de altă parte, încetinirea economică a Chinei este rezultatul blocajelor draconice și al unor probleme serioase în sectorul bancar și imobiliar, informează Investing.com
Această schimbare apare în contextul în care China se confruntă cu o criză imobiliară, Banca Mondială proiectând o rată de creștere de doar 4,4% pentru anul viitor, adică cea mai slabă performanță, din 1990, excluzând perioada pandemiei.
Creșterea economică a Indiei
Investitorii globali din China se orientează acum către India, în așteptarea unor randamente mai mari.
Estimările JPMorgan sugerează că aproximativ jumătate din cele 250-300 de miliarde de dolari investite în obligațiuni chineze începând cu 2019 au fost retrase, iar proprietatea străină asupra acțiunilor chinezești a scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari. În schimb, India a atras intrări de acțiuni străine de 15,5 miliarde de dolari în primele opt luni ale acestui an.
Includerea obligațiunilor Indiei în indicele bondurilor piețelor emergente poate atrage 30 de miliarde de dolari
Includerea obligațiunilor Indiei în indicele bondurilor piețelor emergente este de așteptat să atragă 30 de miliarde de dolari din fluxuri străine pe piața de obligațiuni de stat. Anuj Arora, CIO la JPMorgan Asset Management, a subliniat avantajele economice ale Indiei, în comparație cu dificultățile economice ale Chinei.
Se anticipează că avantajul demografic al Indiei va crește consumul, de la 2 miliarde de dolari în 2022, la 4,9 miliarde de dolari până în 2030, depășind China. Investitorii pot accesa economia Indiei prin intermediul ETF-urilor, cum ar fi ETF-ul iShares MSCI India de 6 miliarde de dolari, listat în SUA, sau versiunea OPCVM, de 2,3 miliarde de dolari, disponibilă în 16 țări europene.
Acțiunile indiene reprezintă o provocare majoră pentru investițiile străine
Cu toate acestea, persistă îngrijorări că această creștere a Indiei se reflectă în activele sale. ETF-ul iShares MSCI India a avut un randament de 8,4% în ultimul an, 48,9% în cinci ani și 126,6% în ultimul deceniu.
Acțiunile indiene reprezintă o provocare majoră pentru investițiile străine din cauza impozitului pe câștiguri de capital și a limitelor de proprietate străină. În ciuda acestor obstacole, tendințele pe termen lung favorizează creșterea economică a Indiei.
India înregistrează o creștere de două cifre, China dă semne de încetinire
Produsul Intern Brut (PIB) al Indiei a înregistrat o creștere de două cifre, de 13,5% în primul trimestru al anului, într-un moment în care marile economii globale au început să aibă problemele, iar economia chineză încetinește, pe fondul carantinelor draconice.
Creșterea economică a Indiei. Meritul revine măsurilor fiscale și monetare decise de guvernul Narendra Modi, după ce pandemia a lovit țara, în martie 2020, scrie HindusTimes.
Economia cu cea mai rapidă creștere din lume
PIB-ul Indiei nu numai că a depășit nivelurile pre-covid, dar este acum cu 3,83% mai mare decât nivelurile din pre-pandemie. Rezultatul politicii economice prudente a guvernului a făcut ca India să fie economia cu cea mai rapidă creștere din lume, cu un impact minim al inflației în comparație cu alte economii majore, explică experții.
Conform Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), prognoza de creștere pentru aprilie-iunie 2022 pentru China este de 0,4%, Germania (1,7%), SUA (1,7%), Franța ( 4,2%), Italia (4,6%), Canada (4,8%).
Pe de altă parte, încetinirea economică din China este rezultatul blocajelor draconice și al unor probleme serioase în sectorul bancar și imobiliar. Motorul economic al Chinei a început să fie puternic afectat începând de anul trecut, ca urmare a noilor măsuri de control al datoriilor dezvoltatorilor imobiliari. Unul dintre cei mai mari constructori din țară, China Evergrande, a ajuns în pragul falimentului.