Creșterea PIB-ului pentru următorii 10 ani, în funcție de țară

PIB

PIB/SURSA FOTO: Dreamstime

Creșterea PIB-ului pentru următorii 10 ani, în funcție de țară. Din 2021, managerul fondurilor speculative Ray Dalio a publicat rapoarte despre dinamica puterii globale pe fondul evoluției tendințelor geopolitice și economice.

Creșterea PIB-ului pentru următorii 10 ani, în funcție de țară

Creșterea PIB-ului pentru următorii 10 ani, în funcție de țară. Din 2021, managerul fondurilor speculative Ray Dalio a publicat rapoarte despre dinamica puterii globale pe fondul evoluției tendințelor geopolitice și economice.

Dalio analizează în special perspectivele de viitor ale celor mai mari națiuni, modelate de forțele pieței muncii, stabilitatea economică și factorii sociali.

Privind în perspectivă, este de așteptat ca multe economii avansate să înregistreze o creștere mai lentă, deoarece se confruntă cu cel mai ridicat nivel al datoriilor de după al Doilea Război Mondial. Între timp, se estimează că piețele emergente vor obține cea mai puternică creștere, alimentată de creșterea productivității.

Graficul publicat de Visualcapitalist prezintă proiecțiile de creștere a PIB-ului real pe 10 ani, bazate pe analiza Great Powers Index 2024 al lui Ray Dalio.

India este lider

Acestea sunt proiecții de creștere reală a PIB-ului în următorul deceniu, pe baza unei evaluări a 81 de indicatori, inclusiv productivitatea muncii, inovare, datorie și educație.

Prognoza ratei anuale de creștere pe 10 ani (%)

India 6.3
Emiratele Arabe Unite 5.5
Indonezia 5.5
Arabia Saudită 4.6
Turcia 4.0
China 4.0
Rusia 2.9
Polonia 2.9
Africa de Sud 2.9
Singapore 2.6

India se află pe primul loc printre țările analizate, datorită investițiilor puternice, expansiunii moderate a forței de muncă și nivelurilor scăzute ale datoriei.

Cheltuielile pentru infrastructură ale Indiei au depășit 100 de miliarde de dolari anual în ultimii trei ani. Se estimează că țara va avea a treia economie din lume până în 2027, depășind atât Japonia, cât și Germania.

După cum se arată în tabel, trei dintre primele cinci țări se află în Orientul Mijlociu, în frunte fiind Emiratele Arabe Unite, datorită creșterii mari per lucrător și productivității puternice.

China ocupă locul patru în general, cu o creștere anuală estimată de 4% a PIB-ului real

China ocupă locul patru în general, cu o creștere anuală estimată de 4% a PIB-ului real în următorul deceniu. Creșterea puternică a productivității și ratele mai mari de creștere pe lucrător, în comparație cu alte economii majore, subliniază această creștere.

SUA se situează mult în partea de jos a topului, cu o creștere anuală estimată a PIB-ului de 1,4%. Limitarea acestei creșteri este cauzată de nivelurile ridicate ale datoriei, situându-se la 265% din PIB în sectorul nefinanciar și datoria guvernamentală de 123% din PIB.

În ceea ce privește creșterea productivității, SUA se situează în jurul mediei pentru economiile majore.

Cu toate acestea, un ingredient-cheie care alimentează productivitatea Americii – un motor substanțial al creșterii economice – este rolul său în promovarea IA și a inovației tehnologice.