Creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani. Anunț pentru cei născuți în 1960

Persoanele care urmează să se pensioneze nu mai pot avea unele beneficii. Cele mai recente cifre ale Departamentului pentru Muncă și Pensii din Regatul Unit arată că pensia de stat oferă sprijin financiar esențial pentru aproape 12,7 milioane de oameni din Marea Britanie.

Această plată regulată de până la 203,85 lire sterline pe săptămână pentru pensia integrală, noua pensie de stat sau 156,20 lire sterline pe săptămână pentru pensia de stat de bază (categoria A sau B) este disponibilă pentru cei care au împlinit vârsta pensionării, care este, în prezent, de 66 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani

O creștere treptată a vârstei de pensionare la 67 de ani, pentru cei născuți în 1960 sau după aprilie 1960, va avea loc între 2026 și 2028. O nouă creștere a vârstei de pensionare, la 68 de ani, este planificată pentru anii 2044 și 2046.Persoanele care se apropie de vârsta oficială de pensionare în 2024, trebuie să cunoască care sunt beneficiile pentru care se pot califica acum și cele pentru care nu se mai califică, scrie Daily Record.

Cel mai simplu mod de a verifica eligibilitatea

Persoanele care urmează să se pensioneze nu mai pot avea unele beneficii. De asemenea, merită remarcat faptul că organizațiile de caritate dedicate persoanelor în vârstă, cum ar fi Independent Age și Age UK, oferă sfaturi gratuite, confidențiale și imparțiale cu privire la accesarea ajutorului financiar suplimentar.

Cel mai simplu mod de a verifica eligibilitatea pentru orice beneficiu de taxe sau reducere este utilizarea unui calculator de beneficii online. Persoanele tinere din familii cu pensionari sunt încurajate să-i sprijine, dacă aceștia nu știu să folosească un calculator.

Beneficiile și reducerile disponibile includ:

  • Pensie de stat
  • Credit la pensionare
  • Ajutor la taxele locale
  • Ajutor cu costurile de încălzire
  • Beneficii pentru sănătate
  • Beneficii de călătorie și TV
  • Beneficii pentru văduvele de război
pensie, pensionari
SURSA FOTO: Dreamstime

Nu mai pot solicita aceste beneficii

Cei care au vârsta pensionării în acest an nu mai pot solicita:

  • Indemnizație de șomaj pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă
  • Alocație pentru angajare, legată de venit (ESA)
  • Credit universal

Turn2us sfătuiește:

„Dacă aveți un partener și unul dintre voi are vârsta de pensionare, iar celălalt nu, dreptul la anumite bonusuri poate fi complicat”.

Cine beneficiază de o majorare a pensiei

De obicei, o persoană are nevoie de 35 de ani de contribuții la asigurările naționale (NI) pentru a obține noua pensie de stat completă.

Dacă are lacune în dosar, este posibil să nu primească suma completă.

De obicei, sunt necesari 30 de ani în fișa asigurărilor naționale a unei persoane pentru a obține pensia de bază de stat completă.

Dacă o persoană atinge vârsta pensionării, dar nu poate obține suma totală, poate lua în considerare amânarea plăților. Britanicii care au atins vârsta pensionării la stat după data de 6 aprilie 2016 vor primi o majorare a pensiei pentru fiecare săptămână în care este amânată, cu condiția să fi fost amânată pentru cel puțin nouă săptămâni.

Deși pensia de stat completă a crescut din luna aprilie cu 203,85 lire sterline, autoritățile recunosc că această sumă nu poate fi considerată drept o sursă de venit.

De pensia de stat beneficiază persoanele care au contribuit la asigurările sociale de stat. Pensia ocupațională este achitată facultativ de către angajator.

În Anglia există și „pensia Stakeholder”. Ea poate fi furnizată de o bancă sau de o altă companie financiară. Trebuie plătită, însă, o taxă.

Ca parte a schemei guvernamentale privind pensia, cei cu vârsta de peste 40 de ani ar trebui să-și evalueze în mod regulat situația financiară și planurile de pensionare.