"Lumea virtuală nu este nici mai sigură, nici mai puţin sigură decât lumea fizică, ci la fel are cele două părţi, dar pe care va trebui să le lămurim. Dacă noi spunem că acum criminalitatea informatică valorează mai mult decât traficul de marijuana, de cocaină şi de heroină la un loc, adică este de 388 miliarde de dolari pe an şi se apropie de valoarea traficului de droguri, care se ridică la 411 miliarde de dolari, ne vom da seama unde s-au mutat de fapt criminalii acestei lumi", a afirmat Vasiu.

Potrivit specialistului citat, în 2011, numărul noilor ameninţări informatice apărute în întreaga lume a fost de 288 milioane.

"Anul trecut, firma Norton a făcut un survey (analiză – n.r.) şi a aflat următorul lucru: cei 120.000 de oameni chestionaţi din 24 de ţări sunt de trei ori mai probabil să cadă ţinta unui atac informatic. Avem câteva probleme de discutat: care sunt ameninţările care ne pândesc. Costul criminalităţii informatice este unul foarte mare. Numai anul trecut, au apărut la nivel mondial 288 de milioane de noi ameninţări informatice", a menţionat Ioana Vasiu.
Sursa: Agerpres