Crin Antonescu a criticat ferm mișcarea extremistă asociată cu Călin Georgescu, avertizând asupra riscurilor pe care le presupune un discurs populist și radical. Într-o intervenție televizată, candidatul coaliției de guvernare a denunțat încercările unor grupuri de a destabiliza România prin mesaje anti-democratice și manipulare online.

Antonescu a subliniat că este necesară o reacție fermă pentru apărarea valorilor democratice și pentru menținerea stabilității politice a țării. Totodată, el a acuzat USR că s-a asociat cu aceste grupuri extremiste în încercarea de a obține beneficii electorale.

Călin Georgescu, o amenințarea extremistă

Crin Antonescu, candidatul susținut de PSD, PNL, UDMR și reprezentanții minorităților pentru alegerile prezidențiale din 4 mai, a lansat un atac vehement la adresa lui Călin Georgescu și a susținătorilor acestuia.

Politicianul a avertizat asupra pericolului reprezentat de discursul extremist promovat de candidatul pro-rus, subliniind necesitatea de a ieși dintr-o stare de apărare pasivă și de a impune respectarea legii.

Antonescu: „Forțele extremiste vor să creeze o atmosferă revoluționară”

Fostul lider liberal a susținut că anumite grupuri cu viziuni extremiste încercară să destabilizeze societatea românească, utilizând tactici de propagandă și manipulare.

Crin Antonescu
SURSA FOTO: Dreamstime

„Eu cred că trebuie să ieșim din această timiditate și defensivă pentru că și acești reprezentanți ai administrației locale, și din parlament, sunt oameni aleși foarte recent de cetățeni români. Cred că trebuie să restabilim în toate sensurile ordinea (…) Trebuie să respectăm legile, trebuie să protestăm conform legii. Nu trebuie să pretindem că un grup dintre noi reprezentăm poporul român”, a afirmat politicianul.

El a punctat că statul trebuie să asigure respectarea legilor și să combată orice formă de destabilizare.

Trupele lui Georgescu și unele televiziuni, promovează extremismul

Antonescu a denunțat rolul mass-mediei simpatizante ale lui Călin Georgescu, acuzând faptul că acestea nu permit puncte de vedere alternative.

„Văd asta la televiziunile lor unde nu mai poți cere nici drept la replică, pe site-urile lor care sunt multe”, a afirmat el.

Politicianul a descris mișcarea lui Georgescu ca pe un atac direct la stabilitatea națională, vorbind despre „trupele” acestuia care ar pune presiune asupra României.

Antonescu: „Protestele sunt firești, dar trebuie să respecte legea”

Crin Antonescu a subliniat că nemulțumirea cetățenilor și dreptul de a protesta sunt elemente normale într-o societate democratică, însă acestea trebuie să se desfășoare în limitele legii.

„Nu cred că există vreun român complet mulțumit, de azi înainte nici măcar domnul Iohannis. Indiferent de frustrările noastre, trebuie să respectăm regulile de conviețuire, să ne supunem legilor și să ne exprimăm nemulțumirile într-un mod permis de orice democrație”, a declarat el.

Antonescu a avertizat că nu este acceptabil ca un grup restrâns să se erijeze în reprezentantul întregului popor și să încalce Constituția sub pretextul revoltei. El a mai subliniat că astfel de acțiuni ar arunca România într-o incertitudine periculoasă.

USR, acuzat de asociere cu grupurile extremiste

Crin Antonescu nu a ezitat să critice și Uniunea Salvați România (USR), despre care a spus că s-a aliniat cu grupurile extremiste în speranța de a obține capital electoral.

Această alianță tacită ar reprezenta, potrivit lui Antonescu, un semnal alarmant pentru democrația românească, în condițiile în care susținătorii lui Georgescu promovează discursuri radicale.

Pericolul manipulării online și ascensiunea rapidă a lui Călin Georgescu

Candidatul coaliției de guvernare a adus în discuție și utilizarea propagandei online în favoarea lui Călin Georgescu, subliniind rolul algoritmilor digitali și al boților în amplificarea mesajelor extremiste.

„Pericolul boților care manipulează rețelele de socializare este real. Acolo a crescut exponențial Călin Georgescu în ultima lună de campanie”, a declarat Antonescu, amintind de contextul în care acesta a devenit cunoscut publicului larg.

Alegerile prezidențiale din 4 mai vor fi un test crucial pentru stabilitatea democrației românești, iar discursurile extremiste reprezintă un subiect fierbinte pe scena politică.