Crin Antonescu a subliniat că punctul 8 de la Timișoara, una dintre revendicările importante ale Revoluției din 1989, nu a fost aplicat, dar consideră că încă există șansa de a elimina influențele nocive din politică și de a clarifica cine controlează cu adevărat România.

Crin Antonescu a vorbit despre necesitatea unei reforme politice

Candidatul comun al coaliţiei de guvernare a ridicat problema prezenței unor persoane susținute de servicii sau de diverse interese obscure în funcțiile cheie ale statului. În opinia sa, dacă punctul 8 de la Timișoara ar fi fost implementat, România s-ar fi concentrat mai mult pe programe și proiecte de viitor, cum ar fi educația, medicina și inteligența artificială, în loc să fie prinsă în discuții despre trecut și influențe externe.

„Unde am fi ajuns dacă am fi avut punctul 8 de la Timişoara? Am mai fi vorbit despre înţelepciunea rusească, am mai fi avut candidaţi cu burse în Occident pe vremea comunismului, suspect susţinut de rezervişti protocronişti? Nu cred.

Am fi vorbit despre programe, despre proiecte de ţară, despre educaţie, inteligenţă artificială, medicină, viitor. Nu despre cai, plug şi conducte de apă cu China”, a spus Crin Antonescu într-o postare realizată recent.

Crin Antonescu
SURSA FOTO: Dreamstime

Candidatul coaliției a evidențiat simbolismul orașului Timișoara

În mesajul său, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR a reafirmat importanța menținerii direcției pro-europene a României și a făcut un apel la eliminarea celor care ar încerca să deturneze acest parcurs.

„Punctul 8 de la Timişoara nu a fost aplicat, dar nu e prea târziu să facem curăţenie în politica românească.

Să scăpăm de pionii serviciilor, de oamenii de paie ai unora şi altora. Să facem lumină în cum este condusă România şi cine vrea să o întoarcă de pe drumul pe care a apucat-o acum 35 de ani”, a mai susținut candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR.

El a evidențiat simbolismul orașului Timișoara, amintind că a fost primul oraș din Europa iluminat electric și primul oraș din România care a dat semnalul libertății în 1989.

„Am venit în Timişoara, primul oraş luminat electric din Europa, primul oraş luminat cu libertate din România. Orasul de la care am învăţat că niciodată nu trebuie să te uiţi înapoi ci să mergi mereu înainte. Mulţumesc, Alfred Simonis si Marilen Gabriel Pirtea, pentru invitaţie!”, a completat Antonescu.

Vizita sa a fost organizată la invitația lui Alfred Simonis și Marilen Gabriel Pirtea, lideri locali ai PSD și PNL, pe care i-a menționat în discursul său.

Înaintea acestui mesaj, Crin Antonescu a declarat că nu se va retrage din cursa prezidențială în favoarea președintelui interimar al României, Ilie Bolojan.

Astfel, acesta a respins speculațiile cu privire la o posibilă retragere în favoarea altui candidat, afirmând că rămâne ferm în cursa prezidențială.