El a subliniat că nu își dorește să beneficieze de „scandaluri”, precum cel din USR, pentru a câștiga sprijin în cercetările sociologice. Crin Antonescu a declarat, după participarea la conferinţa „Înainte pentru copiii României”, organizată la Biblioteca Naţională şi dedicată incluziunii educaţionale a copiilor cu dizabilităţi, că are o părere rezervată în privinţa sondajelor, însă le consideră necesare.
Crin Antonescu nu crede în sondaje
El a menționat că au apărut mai multe sondaje, unele cu aspecte contradictorii, dar că, pe finalul campaniei, se va putea distinge mai clar un trend vizibil deja în unele cercetări recente, în contrast cu sondajele construite pentru ipoteze de strategie electorală.
Antonescu a subliniat că analizează sondajele realizate de echipa sa, concentrându-se nu doar pe cifre, ci mai ales pe tendințe, pe zonele de interes ale diferitelor categorii de electorat – bărbați, femei, tineri, seniori, regiuni geografice și diaspora.
„Ştiţi părerea mea despre sondaje – rezervată, dar ele sunt necesare. Au apărut mai multe sondaje. Există şi aspecte contradictorii.
Mie mi se pare că pe ultimii metri ai campaniei vom începe să distingem între un trend care deja se vede în sondajele apărute în ultima vreme şi care, probabil, vor mai apărea, şi astăzi au apărut, şi între sondaje construite pentru ipoteze de strategie electorală. În fine, fiecare cu sondajul lui.
Eu mă uit la sondajele pe care noi le facem, nu atât la cifre care. sigur. sunt importante şi ele, dar la trenduri, la zonele de interes, la bărbaţi, la femei, la tineri, la seniori, la zone geografice, la diaspora”, a afirmat Antonescu, după ce a participat la conferinţa „Înainte pentru copiii României” dedicată incluziunii educaţionale a copiilor cu dizabilităţi, organizată la Biblioteca Naţională.
Unirea românilor și a resurselor
El a susţinut că nu doreşte să fie ajutat de scandaluri pentru a creşte în sondaje. Crin Antonescu a explicat că nu își dorește să beneficieze de pe urma scandalurilor și că își urmează propriul parcurs, considerând că această problemă ține de analiști.
Candidatul a adăugat că scandalul din interiorul USR reprezintă un prilej pentru alegători de a reflecta asupra modului în care ar putea fi condusă țara, având în vedere că un partid nu foarte mare și apropiatele sale persoane pot genera asemenea conflicte.
Antonescu a subliniat că Președinția României trebuie să se concentreze pe unirea cât mai multor români, a mai multor forțe politice și resurse ale țării, și nu pe scandaluri interne, precizând că nu este problema sa.
Antonescu a lăsat de înțeles că nu are de gând să invite USR la guvernare, dacă va ajunge președinte.
„Este neinteresant, adică nu e decisiv. Reforme în România nu se fac în funcţie de prezenţa USR la guvernare. (…)
Dacă mâine 88% din Parlament le va spune celor din USR veniţi şi luaţi guvern monocolor şi vă sprijinim toţi, oamenii ăştia, într-o lună, se vor certa între ei la guvernare.
Schimbările în România nu ţin de faptul că este sau nu USR la guvernare”, a indicat candidatul PSD-PNL-UDMR.
Nicușor Dan nu e sincer?
Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a reacționat luni la afirmațiile lui Nicușor Dan, candidat independent, care susținea că a fost sunat de mai mulți „cunoscuți” din PNL, care și-au cerut scuze pentru că îl vor ataca în campania electorală.
Întrebat dacă aceste declarații ar putea sugera o susținere din partea unora dintre liberali pentru Nicușor Dan, Crin Antonescu a declarat că nu crede că primarul Capitalei a fost contactat de liberali.
„Nu știu dacă l-au sunat sau nu. Personal, nu cred. Și mai e o chestiune aici: e proverbial faptul că domnul Nicușor Dan e greu de găsit la telefon.
Deci, chiar dacă l-au sunat, nu cred că au reușit să vorbească”, a spus Crin Antonescu, subliniind că aceste afirmații nu au credibilitate în opinia sa.