PNL are nevoie acum de o organizare militară, în ciuda faptului că este cel mai democratic partid din România, deoarece "la vreme de război" se impun asemenea decizii privind organizarea, a declarat, sâmbătă, liderul liberal Crin Antonescu, prezent la Suceava la o reuniune privind excluderea din partid a deputatului minorităţii italiene Mircea Grosaru şi a primarului din Câmpulung Moldovenesc.
Preşedintele PNL a afirmat în deschiderea reuniunii că în prezent două dintre punctele forte ale liberalilor în zona Moldovei le reprezintă organizaţiile din Suceava şi Botoşani, în care se vede foarte bine forţa morală a PNL. "Aici este foarte greu să rezişti şi să creşti", a spus Antonescu, adăugând că la Suceava liberalii au nevoie de un lider "care să se bată cu Gheorghe Flutur şi cu clica lui".
El a exclus posibilitatea ca Flutur să fie reprimit în PNL. "Flutur nu mai are ce căuta în PNL, chiar şi cu 99% cotă de încredere şi intenţie de vot", a spus Antonescu, amintind că acesta a avut o ascensiune fulminantă în PNL până la funcţiile de preşedinte de organizaţie şi ministru în Guvernul Tăriceanu, "dar a trădat după ce a primit totul".
De asemenea, liderul liberal a spus că Flutur s-a luptat pentru desfiinţarea PNL şi a apreciat că a-l primi înapoi ar însemna lipsă de "demnitate şi minte" pentru membrii partidului.
Preşedintele PNL este prezent, sâmbătă, la Suceava, la delegaţia permanentă a filialei teritoriale a liberalilor. În cadrul acestei reuniuni se va vota, pe lângă excluderea din partid a deputatului minorităţii italiene Mircea Grosaru şi a primarului de Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, şi o moţiune pentru ca Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, şefi de deconcentrate, subprefecţi sau alţi foşti liberali care au primit funcţii de conducere în structurile PDL să nu mai fie reprimiţi în rândurile formaţiunii.
SURSA: Agerpres