Crin Antonescu a spus clar că nu revine în politică
După o perioadă îndelungată de absență de pe scena politică, fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a decis să vorbească despre posibilitatea unui reveniri în viața politică. Întrebat dacă are în plan să revină în sfera politică, fostul președinte al PNL a dat un răspuns categoric.
Crin Antonescu a declarat la Realitatea Plus că răspunsul său este un categoric „NU”. El a adăugat că, nu înțelege de ce, după aproape 10 ani de când a decis să se retragă din politică și să anunțe că nu va mai reveni, acest lucru nu este acceptat.
„După aproape 10 ani de când am decis, în deplină libertate și cu argumente, să mă retrag din politică și am spus că nu revin, acest lucru nu este acceptat?”, a declarat el.
Antonescu punctat că ideea conform căreia cineva nu poate să părăsească scena politică fără a fi dat afară, arestat sau întâmpinând alte consecințe negative nu i se pare sănătoasă.
Demisia s-a datorat scorului slab înregistrat de PNL la europarlamentarele din 2014
Fostul lider al PNL a explicat și motivele care au stat la baza demisiei sale din funcția de președinte al partidului. Crin Antonescu, a explicat că demisia sa din funcția de președinte al partidului s-a datorat faptului că scorul estimat împreună cu partidul nu a fost atins.
„Din președinția PNL am demisionat așa cum anunțasem pentru că un scor, pe care-l estimasem cu partidul, nu a fost atins, nici măcar bine aproximat”, a declarat Antonescu pentru sursa citată.
El a menționat că logica sa simplă la acea vreme a fost că în cursa pentru președinția țării urma să-l aibă ca adversar pe Victor Ponta, care dispunea de resurse considerabile, atât vizibile, cât și invizibile. Antonescu a spus că printre aceste resurse invizibile se numărau sprijinul puternic al unei părți semnificative a celor din servicii, menționând nume precum George Maior și alții, fără a ști exact situația lui Florian Coldea.
PNL a fost afectat de decizii judiciare incorecte
Crin Antonescu a adăugat că PNL a fost afectat de decizii judiciare incorecte, de la cazurile Motreanu și Mihalache până la alegerea lui Iohannis, care au dus la excluderea unora din circuitul politic.
În aceste circumstanțe, Antonescu a subliniat că șansele de a impune un președinte al țării erau minime dacă PNL nu atingea un scor de 20%. Astfel, el a decis să demisioneze și a menționat că, dacă partidul nu avea o altă opțiune, ar fi acceptat să rămână în funcție.
„Conducerea PNL a avut de ales între mine și Iohannis și l-au ales pe el”, a explicat fostul lider liberal.