Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că prezenţa lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită, menţionând lipsa de experienţă a acestuia şi menţionând că îşi asumă „responsabilitatea pentru acest lucru”.

„Propunerea iniţială pentru BNR a fost Daniel Dăianu, dar a fost respinsă în comisiile de buget finanţe. Prezenta lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită şi îmi asum partea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foarte multe calităţi, şi sunt convins că activitatea sa va fi una bună, dar lipsa experienţei de vârf în sistemul bancar este un argument mult prea puternic împotrivă”, a spus Crin Antonescu într-un dialog pe internet cu cititorii HotNews.

Poziţia lui Crin Antonescu este total opusă celei adoptate săptămâna trecută, când Bogdan Olteanu a fost „uns” viceguvernator.

„Vreau să vă spun că, în ciuda faptului că nu am fost de multe ori în aceeaşi tabără, nici pe vremuri, nici mai recent, Bogdan Olteanu e un om de a cărui capacitate nu mă îndoiesc”, afirma liderul PNL.  Acum, acesta susţine că îşi asumă partea de vina pentru această decizie, ca preşedinte al PNL, adăugând că nu are rost dea explicaţii contextuale.

Un alt nume greu al PNL, respectiv Dinu Patriciu, afirma despre numirea lui Bogdan Olteanu la BNR că a fost făcută cu scopul de a-l îndepărta pe acesta din structurile partidului.

„Liberalii nu l-au acceptat, ci l-au timis acolo ca să scape de el. Toată lumea voia să scape de el şi au găsit soluţia asta, cinică după părerea mea”, afirma, în urmă cu 10 zile, Dinu Patriciu.

Trimis după ţigări de Bogdan Baltazar

Numirea lui Bogdan Olteanu, mai ales în contextul în care a fost preferat unor economişti de renume precum Daniel Dăianiu sau Lucian Croitoru a stârnit reacţii vehemente, atât în rândul opiniei publice, cât şi în rândul specialiştilor. Cea mai tranşantă şi mai plastică îi aparţine lui Bogdan Baltazar, care a declarat că Olteanu se poate face util la BNR fiind trimis după ţigări pentru cei care ştiu cu ce se mănâncă politica monetară.

DETALII:
Citeşte şi Antonescu: „Olteanu m-a asigurat că are capacitatea de a susţine condiţia de la BNR”.
Citeşte şi Dinu Patriciu: Liberalii l-au timis pe Bogdan Olteanu la BNR ca să scape de el.
Citeşte şi Baltazar: „Olteanu, la BNR, ar trebui trimis după ţigări”