"Nu am evitat subiectul cel mai presant, subiectul care de altfel s-a discutat cel mai mult în ultima vreme în perspectiva relaţiilor dintre România şi Olanda, şi anume subiectul Schengen. Am reiterat din partea părţii Române, convingerea noastră că este în interes comun ca o aderare cât mai grabnică a României în spaţiul Schengen să se petreacă. Am reiterat voinţa politică a actualului Guvern şi a actualei majorităţi parlamentare care susţine Guvernul de a face tot ce este necesar pentru ca din punctele de vedere România să fie calificată spre a răspunde tuturor exigenţelor.Am salutat nuanţele apărute şi deschiderile apărute în spaţiul politic din Olanda, în legătură cu acest subiect. Am trecut în revistă scopurile şi valorile pe care UE le are, şi concluzia comună a fost aceea că suntem nişte prieteni care în momentele dificile ştim să ne ajutăm", a afirmat Antonescu.
El a spus că împreună cu omologul său olandez a examinat relaţiile economice între Olanda şi România, mai ales din prisma faptului că Olanda este unul din principalii parteneri ai României ca volum de investiţii.
"Am discutat de asemenea, despre preocupările noastre în momentul în care ne aflăm într-un proces de revizuire a Constituţiei. Preocupările noastre de a colabora, de a comunica, de a lua lucruri foarte bune din experienţa uneia dintre cele mai solide democraţii parlamentare din Europa şi lume, care este Olanda", a susţinut preşedintele Senatului, Crin Antonescu.
El a lăudat relaţia dintre parlamentele celor două ţări care este una "veche, intensă, fertilă" şi a mulţumit preşedintelui Senatului olandez pentru sprijinul pe care autorităţile olandeze şi Parlamentul Olandei l-au acordat României în decursul anilor, pentru aderarea la NATO şi UE.