„Există totdeauna posibilităţi să fim de acord, sunt de acord cu domnul Băsescu, eu personal, cu domnul Băsescu şi cu domnul ambasador (ambasadorul SUA în România n.red) să nu mai considerăm licită nicio avere, să le considerăm ilicite pe toate. … Nu eu va trebui să dovedesc că averile membrilor familiei mele, mărişoare, sunt licite. Alţii. Nu eu va trebui să dovedesc că îmbogăţirea uluitoare, exact din anii în care majoritatea românilor au sărăcit, îmbogăţirea din partidul meu e licită, ci alţii“, a declarat Antonescu în cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea TV.

El a mai spus că ambasadorul SUA nu ar trebui să îşi facă griji, nici în legătură cu libertatea poporului român în a-şi alege Constituţia pe care o doreşte şi nici în legătură cu disponibilitatea PNL sau a opoziţiei de a pune mâna pe averile hoţilor.

„Preşedintele ţării, apropo de reţinere, poate ieşi în faţa ţării să declare ab initio hoţ pe cineva, X, Y, Z? L-aţi văzut în seara asta pe preşedinte cum spunea: "Da, sunt oameni care au acumulat averea cinstit şi sunt hoţi". Cine hotăreşte asta?“, a conchis acesta.