Criptomoneda Bitcoin a scăzut sâmbătă sub valoarea de 20.000 de dolari. Cel mai redus nivel din ultimele 18 luni

Bitcoin

Sursa: Dreamstime

Criptomoneda Bitcoin a scăzut sâmbătă sub valoarea de 20.000 de dolari, aducând o adevărată criză pe piața crypto. Astfel, cea mai importantă criptomonedă a atins cel mai redus nivel din ultimele 18 luni.

Bitcoin a scăzut sâmbătă, 18 iunie, sub valoarea de 20.000 de dolari, până la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni. Astfel, criptomoneda și-a extins declinul pe măsură ce investitorii au început să renunţe la activele mai riscante pe fondul creşterii ratelor dobânzilor la nivel mondial, transmite Reuters.

Criptomoneda Bitcoin a scăzut sâmbătă sub valoarea de 20.000 de dolari

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a scăzut cu peste 7%, până la 18.732 dolari pe unitate, cel mai mic nivel atins din decembrie 2020. Bitcoin a scăzut cu aproximativ 59% în acest an, în timp ce criptomoneda rivală ether, a coborât cu 73%.

Sectorul monedelor digitale a fost afectat puternic săptămâna aceasta, după ce compania de creditare în criptomonede Celsius a blocat retragerile şi transferurile între conturi. Piaţa criptomonedelor a suferit pierderi după ce companii precum Coinbase Global, Gemini şi Blockfi au declarat că vor concedia mii de angajaţi, pe măsură ce investitorii renunţă la activele riscante.

Bitcoin va ajunge la 10.000 de USD? Provocările actuale de pe piața monedelor digitale

Monedele digitale s-au aflat într-o tendință descendentă din noiembrie 2021, dar ultimele săptămâni au fost deosebit de dificile pentru activele virtuale.

Pesimismul persistă nu numai în rândul investitorilor axați pe piața monedelor digitale, ci și în rândul celor orientați pe indicii bursieri, indici care, în ultimele șase luni, au avut una dintre cele mai slabe evoluții din istoria pieței de valori.

Datele îngrijorătoare de vineri din economia SUA, combinate cu sentimentul deja afectat al pieței, au provocat o scădere amplă a indicilor, fapt care a pus presiune și asupra monedelor digitale.

Sentimentul consumatorilor ajuns la minime istorice și datele privind inflația surprinzător de ridicată din economia SUA reprezintă motive de îngrijorare cu privire la un ciclu de înăsprire monetară agresivă din partea Rezervei Federale.

Teoria conform căreia Bitcoin reprezintă o modalitate de protecție a valorii împotriva inflației, pe care fanii activelor digitale au încercat să o promoveze, se dovedește până acum a fi nefondată, iar oferta limitată de Bitcoin s-a dovedit a fi un argument insuficient pentru apreciere.

Monedele digitale, ca active riscante similare cu acțiunile tehnologice, tind să se afle în primul rând al scăderilor atunci când sentimentul investitorilor se deteriorează. În același timp, ei pot obține câștiguri puternice atunci când apetitul pentru risc se accentuează și sentimentul se îmbunătățește.

Ca și în cazul acțiunilor, evaluările activelor digitale sunt determinate în principal de lichiditatea pieței și de prețul banilor. Din vara lui 2020, primul factor era din abundență, în timp ce prețul capitalului era extrem de scăzut. Acum se inversează lucrurile într-un ritm accelerat.