Criptomonedele au coborât la noi minime din cauza îngrijorărilor legate de reglementare. Bitcoin atinge valori sub 19.000 de dolari

Așadar, criptomonedele au coborât luni la noi minime, în contextul în care în întreaga lume se prefigurează creșteri ale ratelor dobânzilor.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă în funcție de valoarea de piață, a scăzut cu aproximativ 5% până la un minim al ultimelor trei luni de 18.387 dolari, conform reuters.com

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu 3% la un minim al ultimelor două luni de 1.285 de dolari și a scăzut cu peste 10% în ultimele 24 de ore. Alte active mai mici au fost mai adânc în roșu.

Blockchain-ul Ethereum, care stă la baza tokenului ether, a avut o actualizare majoră în weekend, numită Merge, care schimbă modul în care sunt procesate tranzacțiile și reduce consumul de energie.

Valoarea tokenului a scăzut pe fondul unor speculații

Valoarea tokenului a scăzut pe fondul unor speculații induse de remarcile făcute săptămâna trecută de președintele Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA, Gary Gensler, care sugerează că noua structură ar putea atrage reglementări suplimentare.

„Este vorba de speculații cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla sau nu. Dacă ne uităm la peisajul de acum, atât din punct de vedere fundamental, cât și tehnic, nu arată grozav. Nu există niciun catalizator de creștere imediată care să susțină aceste piețe și să aducă bani noi și lichidități”, a declarat Matthew Dibb, COO al platformei de criptomonede din Singapore Stack Funds, cu privire la perspectivele de reglementare.

Banca centrală a SUA are în plan majorarea dobânzii de politică monetară

Criza economică actuală afectează și Statele Unite. În acest sens, cea mai mare parte a economiștilor se așteaptă la măsuri drastice. Financial Times a intervievat mai mulți economiști pentru a avea o imagine în acest sens.

Potrivit sondajului realizat de sursa citată, Banca centrală a SUA urmează să majoreze dobânda de politică monetară la peste 4% şi o va menţine acolo după 2023, cu scopul de a elimina inflaţia ridicată.

Sondajul a fost realizat în parteneriat cu Initiative on Global Markets de la Booth School of Business a Universităţii din Chicago, iar concluziile arată că Rezerva Federală este departe de a pune capăt campaniei de înăsprire a politicii monetare.