Criptomonedele primesc o dură lovitură: Președintele Rezervei Federale din SUA a făcut declarații depreciative la adresa activelor virtuale, din punctul său de vedere acest tip de investiții mai având de așteptat până să fie oficializat în Statele Unite.
Criptomonedele primesc o dură lovitură de la președintele Rezervei Federale din SUA, care nu privește cu ochi tocmai buni investiția în acest tip de active.
Declarațiile oficialului american sunt însă contradictorii cu opiniile exprimate recent de una din cele mai mari bănci europene, care a estimat că până la finalul lui 2021 tranzacțiile în criptomonede ar putea fi reglementate.
Criptomonedele primesc o dură lovitură: ”Sunt extrem de volatile”
Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a afirmat, luni, că activele din clasa criptomonedelor continuă să fie o modalitate instabilă de păstrare a valorilor şi că banca centrală americană nu se grăbeşte să introducă pe piaţă un instrument concurent, transmite CNBC.
”Sunt extrem de volatile şi de aceea nu sunt utile cu adevărat pentru păstrarea valorilor şi nu sunt susţinute de nimic”, a afirmat Powell într-o discuţie online referitoare la operaţiunile bancare digitale, găzduită de Banca Reglementelor Internaţionale.
”Sunt mai mult active speculative care sunt, în esenţă, mai mult un substitut pentru aur, nu pentru dolar”, a explicat Powell, potrivit news.ro.
Şeful Fed a vorbit într-o zi în care bitcoin a scăzut pe platforma Coinbase, dar este totuşi tranzacţionată la aproape 57.000 de dolari pe unitate.
Fed lucrează la propiul său sistem de plăţi
Criptomoneda a crescut în ultimele şapte luni, pe fondul tranzacţiilor intense şi a acceptării tot mai largi a acesteia în sectorul financiar.
În ultimii câţiva ani, Fed a lucrat la propiul său sistem de plăţi care facilitează transferul de bani mai rapid, fiind probabil ca produsul final să fie prezentat în următorii doi ani.
Fed a cercetat şi dacă ar fi necesară sau practică o monedă digitală a băncii centrale.
Powell a spus în această privinţă că banca centrală nu se grăbeşte.
”Pentru a face acest lucru ar trebui să obţinem sprijinul Congresului, al administraţiei, al publicului larg şi nu am început încă acest angajament public”, a arătat el.
În context, trebuie precizat faptul că gigantul europen Deutsche Bank a declarat de curând că bitcoin este acum ”prea important pentru a fi ignorat” pentru autoritățile de reglementare globale și se așteaptă ca guvernele să înceapă să reglementeze criptoactivele până la sfârșitul anului 2021.