”Criptomonedele sunt în cădere? Nu neapărat”, susține economistul. Krugman este profesor de științe economice și relații internaționale la Princeton University.

Noi dezvăluiri despre criptomonede

Săptămâna trecută, economistul care a primit Nobelul în 2008 a postat următorul tweet: „Am renunțat la prezicerea decesului iminent al Bitcoin. Se pare că există întotdeauna o nouă recoltă de adepți. Gândiți-vă la asta ca la un cult care poate supraviețui la nesfârșit”, potrivit NewsBitcoin.

De ce nu sunt bune criptomonedele?

Krugman nu este încă un fan al criptomonedei. „BTC nu este o inovație. A existat din 2009 și, în tot acest timp, nimeni nu pare să fi găsit o utilizare legală bună pentru ea”, a opinat Krugman. „Nu este un mijloc de schimb convenabil; nu este un stoc stabil de valoare; cu siguranță nu este o unitate de cont”, consideră economistul.

Într-un articol publicat în The New York Times, Krugman a comparat nebunia cripto cu o schemă Ponzi. „După 12 ani, criptomonedele nu joacă aproape nici un rol în activitatea economică normală.

Singura dată când auzim despre utilizarea lor ca mijloc de plată – spre deosebire de tranzacționarea speculativă – este în asociere cu o activitate ilegală, cum ar fi spălarea banilor sau răscumpărarea Colonial Pipeline cu Bitcoin, plătită hackerilor”, a spus Krugman.

„Acest lucru poate suna ca o bulă speculativă sau ca o schemă Ponzi – iar bulele speculative sunt, de fapt, scheme naturale Ponzi”, a explicat Krugman. „Dar poate o schemă Ponzi să se desfășoare atât de mult? Cu siguranță, da!

Bernie Madoff și-a condus înșelătoria timp de aproape două decenii și ar fi putut să continue, dacă nu ar fi intervenit criza financiară. Acum, o schemă Ponzi de lungă durată necesită o narațiune. Iar narațiunea este locul în care cripto excelează”, avertizează economistul.