În noiembrie 2020, Cristi Borcea a fost anunțat că solicitarea sa a fost respinsă, iar zilele trecute a sosit și motivarea judecătorilor. Potrivit acesteia, decizia prin care s-a respins cererea de anulare a obligațiilor nu este motivată nici în fapt și nici în drept.

Motivarea judecătorilor

„Avocatul substituient al reclamantului având cuvântul solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, iar prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună anularea Deciziei de soluționare acontestației emisă în data de 31.03.2020 de către AFP I, precum și anularea Deciziei de respingere a cererii de anulare a obligației de plată accesorii, cu consecința restituirii sumei de 3.638.814 lei, reprezentând obligații accesorii față de dispozițiile art. 26 din OUG nr. 6/2019.

În principal reclamantul a înțeles să critice actele administrativ-fiscale pe două aspecte: unul procedural și unul de fond. Sub aspect procedural, aceste acte administrativ-fiscale nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege cu privire la motivarea în fapt și în drept a măsurilor dispuse, fiind încălcate dispozițiile art. 46 din Codul de procedură fiscală.

Decizia prin care s-a respins cererea de anulare a obligațiilor accesorii nu este motivată nici în fapt și nici în drept, în drept fiind doar amintită OUG nr. 6/2019, fără identificarea concretă a temeiului legal care a stat la baza acestei măsuri.

Mai mult decât atât, în cuprinsul Deciziei de soluționare a contestației se menționează faptul că măsura respingerii cererii formulate de către reclamant s-a întemeiat pe o circulară emisă de către MFP.

Prin urmare, apreciază că actul administrativ este lipsit de o motivare în fapt și în drept așa cum impun rigorile legii”, se arată în motivarea instanței.

Condamnările lui Cristi Borcea

De asememea, Cristi Borcea s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru recurs, pe care l-a înaintat pe data de 19 martie 2021. Deocamdată, n-a fost fixată data primei înfățișări, relatează prosport.ro

Pe 4 martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor,acesta fiind eliberat condiționat în iulie 2018 după ce executase 4 ani și patru luni din pedeaspă. În februarie 2019 a fost încarcerat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, eliberarea condiționată producându-se în noiembrie 2019.