"Membru în Consiliul de Administraţie al companiei din anul 2014, Cristian Buşu a fost ales în aceasta funcţie în cadrul şedinţei Consiliului din data de 13 noiembrie 2017, pentru un mandat de un an. Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Doina Dascălu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Willem Schoeber si Pedro Mielgo Alvarez", se menţionează în comunicat. 

Cristian Buşu este conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Începând din aprilie 2017, ocupă funcţia de vicepreşedinte SIF Oltenia, unde, din 2013, este şi membru în Consiliul de Administraţie. 

În perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, Cristian Buşu a îndeplinit funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei. În trecut, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti. Anterior, în perioada 2009-2013, Cristian Buşu a fost director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor, după ce ocupase, timp de patru ani, funcţia de consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/ broker. 

"Asigurarea continuităţii la nivelul Consiliului de Administraţie, respectiv realegerea domnului Cristian Buşu ca preşedinte, creează premisele continuării proiectelor strategice de transformare demarate şi reprezintă un atu important pentru companie, mai ales în situaţia actuală, în care piaţa de energie trece printr-o serie de transformări complexe", a declarat Cătălin Stancu, director general Electrica SA. 

În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie a fost stabilită componenţa comitetelor şi au fost aleşi preşedinţii acestora pentru un mandat de un an. 

Grupul Electrica este lider pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Cu aproximativ 10.000 de angajaţi, Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice. 

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România. 

AGERPRES