El a arătat că datorită eforturilor politice făcute de actuala guvernare, România a intrat într-o perspectivă de normalitate, chiar dacă a fost nevoie să parcurgă un proces de austeritate. Amintim faptul că la jumătatea anului trecut Guvernul României a mărit TVA cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, şi a redus salariile bugetarilor cu 25%. Măsura de majorare a TVA, care a fost resimţită de toată populaţia, a fost luată după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională reducerea pensiilor cu 15%.

"La jumătatea anului 2010, în Europa erau pe radarele politice două ţări cu probleme aproape insolvabile: Grecia şi România. Datorită efortului politic făcut, datorită determinării şi hotărârii noastre, România este astăzi cu o perspectivă de normalitate, iar Grecia a intrat în spirală. Vreau să vă spun că nu este puţin. Ştim foarte bine cât a costat pe fiecare dintre dumneavoastră, dintre noi, acest proces de austeritate", a spus Diaconescu.

Şeful UNPR a arătat că situaţia de criză a trebuit să fie reglată într-un timp foarte scurt, apreciind că România a redobândit un curs sănătos de creştere.
Diaconescu a menţionat însă că au existat politicieni care ar fi dorit să ajungă la putere în anul 2010, chiar dacă exista riscul unui colaps economic pentru România.

"Trebuie să fim clari şi trebuie să fim cât se poate de conştienţi de faptul că ne-am aflat la un moment de răscruce, când această ţară se putea prăbuşi, iar copiii copiilor noştri nu ne-ar fi iertat niciodată. Rămân stupefiat să văd politicienii care şi astăzi mai îndrăznesc să deschidă gura în această ţară şi care în anul 2010, chiar cu preţul prăbuşirii acestei ţări, şi-au dorit puterea. Şi vreau să cred că măcar erau prost informaţi, decât rău intenţionaţi. Măcar această minimă garanţie sper că o putem accepta", a afirmat liderul UNPR.

Cristian Diaconescu a mai spus că UNPR susţine reorganizarea României având în vedere criterii economice, şi nu etnice. În acest context, el a arătat că Regiunea Vest pierde zilnic câte 30 de milioane de euro pentru că nu reuşeşte să absoarbă fonduri europene.

Sursa: Agerpres