Centrul SAP din România a devenit în ultimii trei ani cel mai important centru de consultanţă al SAP din Europa, iar oficialii aşteaptă de la autorităţi predictibilitate pentru dezvoltarea în continuare a businessului.
“Ne-ar placea mai multă predictibilitate pentru ca din punct de vedere business este important să ştim ce ne aşteaptă anul viitor cu scopul de a face din România o destinaţie atractivă pentru SAP”, a declarat Cristian Popescu.
În ceea ce priveşte modificările din Codul fiscal, “urmărim cu atenţie finalizarea cadrului legislativ, analizăm, nu am luat nicio decizie, dar are un impact sever în buget. Trebuie să ne uitam la amblele perspective să ne ţinem angajaţii motivaţi, dar să avem grijă ca locaţia din România să rămână competitivă. Încă nu avem un răspuns final lucrăm să îl găsim. Aşteptăm ca promisiunile făcute de autorităţi să se finalizeze. Impactul în buget este imens, vorbim de şase cifre în euro”, a adăugat Popescu.
Legat de planurile de viitor, “în zona de business vom continua să creștem atât numărul de clienți din piață, cât și numărul de angajați SAP care sunt implicați în proiectele de consultanță sau proiectele de dezvoltare a unor aplicații custom made, în special în zona de Data Science”, a mai spus Popescu
SAP are trei birouri în România, în Bucureşti, Timişoara şi Cluj şi 10 parteneri dintre care şapte au implementat deja tehnologiile noi. O parte dintre parteneri lucrează şi în afara României. În septembrie, SAP România avea 571 de angajaţi, iar anul viitor numărul lor va ajunge la 670.