Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș explică haosul din Spania, unde zeci de mii de oameni manifestă împotriva guvernului condus de Pedro Sanchez care intenționează să-i amnistieze pe cei responsabili de incercarea de secesiune a Cataloniei în 2017.
Cristian Terheș explică ce se întâmplă cu neomarxiștii din Europa
Europarlamentarul Cristian Terheș a explicat pe Facebook, făcând referire la mișcările ample din Spania, că haos este în toate țările europene conduse de neomarxiști.
După cum se știe, zeci de mii de oameni au protestat duminică în toată Spania. Ei au ieșit pe străzi împotriva planurilor premierului Pedro Sanchez de a acorda amnistia separatiștilor catalani. Sanchez vrea să obțină la schimb sprijinul pentru un nou mandat.
Guvernul spaniol a încheiat joi un acord cu partidul separatist catalan Junts. Cel care include adoptarea unei legi care acordă amnistia celor condamnați pentru încercarea Cataloniei de a se separa de Spania în 2017.
Acordul a generat manifestări ample în toată țara. Oponenții conservatori l-au acuzat pe Sanchez că pune în joc statul de drept pentru propriul său câștig politic.
„Milioane de spanioli au iesit pe strazi pentru a-si apara suveranitatea statala ca urmare a intentiei guvernului neomarxist-socialist condus de Pedros Sanchez de a-i amnistia pe cei responsabili de incercarea de secesiune a Cataloniei in 2017.
Desi masura amnistiei este neconstitutionala, Sanchez doreste sa o promoveze pentru ca, la schimb, sa fie votat de catre partidul secesionistilor catalani, care a intrat in Parlamentul Spaniei la ultimele alegeri. Dupa cum vedeti, e haos in toate tarile europene conduse de neomarxisti, dar acesta le e si mijlocul pentru instaurarea unei noi ordini.
Conform teoriei lui Marx, revolutiile sociale (haotice, nonliniare si dinamice) cauzeaza rupturi in sistemul burghezo-capitalist economic si social care poate duce la o noua ordine, respectiv un sistem economic socialist si organizare sociala cu noi forme de guvernare si administrare (a se vedea Farazmand, Ali (2003) <<Chaos and transformation theories: A theoretical analysis with implications for organization theory and public management>>, Public Organization, vol. 3, December, pp. 339-372).
Acest haos pe care-l vedem in jurul nostru e coordonat. Solutia este ca oamenii sa aleaga in functii publice patrioti suveranisti, care sa le apare drepturile si suveranitatea propriilor tari” a scris pe Facebook europarlamentarul.
Zeci de mii de oameni au manifestat în Spania
Autoritățile spaniole au anunțat că 80.000 de oameni au participat la demonstrația de la Madrid. Asta, în timp ce PP, care a cerut proteste în orașele din toată Spania, a spus că numărul total al participanților s-a apropiat de un milion. Mulți purtau steaguri spaniole și ale UE, precum și bannere cu sloganuri, inclusiv „respectați Constituția”.
La Barcelona, poliția locală a declarat că 6.000 de persoane au manifestat. Numărul lor a ajuns la 30.000 la Granada și la 50.000 la Sevilla, potrivit autorităților. Alte proteste au avut loc în orașe precum Malaga, Palma și Valencia.
Regele Felipe al Spaniei l-a desemnat pe Sanchez să încerce să formeze o majoritate parlamentară care să îi susțină guvernul. Asta, după ce dreapta condusă de Alberto Núñez Feijóo nu a reușit să facă acest lucru.
Partidul Popular spaniol condus de Feijóo a câștigat alegerile parlamentare din luna iulie. Fără a obține însă o majoritate și fără a avea potențiali parteneri cu care să încerce să formeze guvernul.
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, pare sigur că va obține un nou mandat vineri, după ce și-a asigurat sprijinul a încă două partide regionale.
Dreapta spaniolă, o parte a sistemului judiciar, dar şi unii lideri moderaţi ai Partidului Socialist al lui Sanchez, consideră că această măsură de amnistie contravine principiilor egalităţii şi unităţii teritoriale şi separării puterilor, scrie Agerpres.
Partidul de extremă dreapta Vox s-a alăturat duminică mitingurilor PP înainte de a participa la demonstraţii în faţa sediului Partidului Socialist Spaniol (PSOE) din întreaga ţară.