Cristian Terheș, replică dură pentru PSD și PNL: Au pus cruce supremației Constituției
Europarlamentarul PNȚCD a scris pe pagina sa de socializare că PNL și PSD au pus capăt supremației Constituției, ordinii de drept și garanțiilor de respectare a drepturilor omului în România.
„PNL și PSD, cu girul majorității Curții Constituționale, au pus cruce supremației Constituției, ordinii de drept și garanțiilor de respectare a drepturilor omului în România.
Pe dată de 09.11.2022, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a respins toate obiecțiile de neconstituționalitate la noile legi ale justiției, decizând astfel că:
1. E constituțională abrogarea abaterii disciplinare a obligativității respectării de către judecători și procurori a deciziilor CCR și ÎCCJ de interpretare a legii (RIL și HP).
Obligativitatea acestor decizii e prevăzută de Constituție, prin urmare, dacă nu mai există pedeapsa pentru nerespectarea lor de către judecători și procurori, implicit obligativitatea respectării acestor decizii devine opțională. E că și cum ai avea obligativitate privind respectarea vitezei maxime cu mașînă în localitate, dar să nu ai și pedeapsa dacă o depășești.
Pe scurt, din dată de 09.11.2022 nu mai există supremația Constituției în România”, a scris Cristian Terheș pe pagina sa de Facebook.
Europarlamentarul spune că au pus capăt României ca stat constituțional
De asemenea, acesta susține că majoritatea judecătorilor de la Curtea Constituțională au „pus cruce” supremației Constituției în România, țării noastre ca stat constituțional și nu numai.
„2. E constituțional că judecătorii și procurorii să poată fi în funcții de conducere în ONG-uri și chiar să fie implicați în proiecte internaționale de unde iau bani. Constituția prevede, însă, că judecătorii și procurorii sunt incompatibili cu orice altă funcție în afară de a preda în învățământul universitar.
Pe scurt, din dată de 09.11.2022 judecătorii și procurorii pot fi implicați în proiecte pe fonduri europene, de la Soros sau alte entități publice sau private.
3. E constituțional că CSAT să emită un act după verificarea declarațiilor magistraților că nu sunt acoperiți DOAR dacă descoperă că un magistrat este acoperit, nu și să certifice că nu e.
Cu alte cuvinte, trebuie să credem pe cuvânt serviciile și CSAT-ul că, în primul rând, fac verificări în privința acoperitilor, iar, în al doilea rând, dacă nu emit nici un act atunci chiar nu sunt acoperiți în justiție.
Prin neemiterea unui act ce să certifice că o verificare a avut loc, în urmă căreia se constată că un magistrat e sau nu acoperit, se încalcă accesul la justiție, pentru că fără un act de verificare a faptului că un magistrat este sau nu acoperit, nici nu poți contesta acel aspect în instanța.
Pe scurt, din dată de 09.11.2022 e liber la acoperiți în justiție, pentru că nu există nici un mecanism de control al veridicității declarației pe proprie răspundere că un magistrat nu e acoperit.
În concluzie, majoritatea judecătorilor de la Curtea Constituțională, pe 09.11.2022, au pus cruce:
– supremației Constituției în România;
– României că stat constituțional;
– domniei legii/statului de drept în România (rule of law);
– ordinii de drept în România;
– independenței judecătorilor;
– incompatibilităților judecătorilor și procurorilor;
– garanțiilor de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale în România.
Altfel spus, există în prezent un popor român care nu mai are absolut nici o garanție constituțională de protecție în față autorităților ce se pretind a mai fi stat român. Ne-am întors la perioada anterioară anului 1859.
Toate acestea s-au făcut cu votul PSD și PNL, sub oblăduirea lui Iohannis!
Când au fost aleși la Cotroceni, în Parlament și au fost numiți la CCR, toți au jurat cu mâna pe Constituție și Biblie că vor respectă și apară Constituția României, încheind cu „așa să-mi ajute Dumnezeu”.
Spun și eu: așa să le ajute Dumnezeu precum au votat și decis acum! Dacă va pasă de viitorul României, vorbiți cât mai multora despre ce se întâmplă, că fiecare român să știe implicațiile celor votate de PSD și PNL”, a conchis Cristian Terheș.