Cristiano Ronaldo a marcat al 54-lea său gol al anului în ultimul meci jucat de el în 2023, cu Al-Nassr din Arabia Saudită. Echipa s-a impus sâmbătă, 30 decembrie, scor 4-1, cu Al-Taawoun.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din 2023

În victoria cu 4-1 de sâmbătă, dintre Al-Nassr şi Al-Taawoun, din etapa a 19-a a Ligii Arabiei Saudite, scor 4-1, atacantul portughez a marcat al 54-lea său gol în 2023.

Această performanţă a fost realizată în 59 de meciuri, conform L’Équipe.

Ronaldo a marcat ultimul gol din 2023 cu capul

Cristiano Ronaldo a marcat în acest an, cu capul, al şaselea său gol, în acest ultim meci al sezonului. Simultan, acesta a înscris 33 de goluri cu piciorul drept şi 15 cu cel stâng.

Totodată, renumitul jucător de fotbal a obținut un rezultat impresionant şi cu naţionala Portugaliei, respectiv 10 goluri în 9 meciuri.

Acesta nu mai marcase aproape atât de multe goluri într-un an calendaristic din 2016. La momentul respectiv, marcase 55 de goluri.

Topul celor mai buni marcatori din 2023 este completat de francezul Kylian Mbappé şi englezul Harry Kane. Aceștia au marcat 52 de goluri fiecare.

Ronaldo s-a confruntat cu acuzații grave

Amintim că jucătorul s-a confruntat cu acuzații grave, pentru promovarea celei mai mari platforma de criptomonede din lume, Binance.

Reclamanţii susţin că promovarea pe care a făcut-o în clipuri publicitare i-a determinat să facă investiţii care au produs pierderi. În acest context, persoanele cer daune în valoare de peste 1 miliard de dolari, conform informațiilor publicate de către BBC.

În noiembrie 2022, Binance, platformă înregistrată în Insulele Cayman, a anunţat prima sa colecţie „CR7” de token-uri nefungibile (NFT) în parteneriat cu Ronaldo. Fotbalistul a spus că îi vor recompensa pe fani „pentru toţi anii de susţinere”.

NFT-urile sunt active virtuale care pot fi cumpărate şi vândute. Ele există doar în mod digital. În general, acestea sunt utilizate pentru a marca proprietatea asupra unui lucru, cum ar fi o fotografie sau un videoclip online.

„CR7” se referă la iniţialele şi la numărul tricoului lui Ronaldo şi este folosit ca marcă într-o serie de produse, de la încălţăminte la parfumuri. Acestea au contribuit la transformarea sa într-unul dintre cei mai bogaţi sportivi de pe planetă.