Criza aduce Raiffeisen Banca pentru Locuinţe prima oară pe profit

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a înregistrat profit pentru prima dată în cei 5 ani de la înfiinţare, potrivit preşedintelui băncii, Alexandru Ciobanu. Concret, este vorba despre 4,5 milioane lei reprezentând profitul pe primul semestru al anului în curs, rezultat aparent surprinzător în contextul crizei economice. „Printre factorii cei mai importanti care au dus la obţinerea acestor rezultate au fost dublarea numărului de contracte faţă de aceeaşi perioadă a anulu

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a înregistrat profit pentru prima dată în cei 5 ani de la înfiinţare, potrivit preşedintelui băncii, Alexandru Ciobanu.

Concret, este vorba despre 4,5 milioane lei reprezentând profitul pe primul semestru al anului în curs, rezultat aparent surprinzător în contextul crizei economice. „Printre factorii cei mai importanti care au dus la obţinerea acestor rezultate au fost dublarea numărului de contracte faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi creşterea calităţii acestora, precum şi politica de reducere a costurilor administrative”, potrivit lui Alexandru Ciobanu.

Un rol important l-a avut, de asemenea, creşterea primei de la stat pentru contractele de economisire-creditare, de la 15%, la 25%, susţin oficialii băncii.

Contractul ideal: maximum 1.000 de euro

„Era relativ normal să se întâmple acest lucru (creşterea profitului – n.r.) pentru că, în actualul context al crizei, oamenii se gândesc că o primă de 25% din partea statului nu este deloc de neglijat. Au fost destul de multe situaţii în care oamenii şi-au prelungit contractele ajunse la scadenţă tocmai pentru a putea beneficia de această primă”, a declarat pentru capital.ro Adrian Resmeriţă, manager PR şi Administrare Resure al Raiffeisen Banca Pentru Locuinţe.

Prima de la stat este în momentul de faţă de 25% din valoarea fiecărui contract de economisire-creditare, dar fără a depăşi 250 de euro, echivalent în lei, pe fiecare contract în parte. De aceea, ideal este să faceţi mai multe contracte, pe numele fiecărui membru al familiei, a căror valoare să nu depăşească, dacă este posibil, 1.000 de euro, pentru a lua toţi cei 250 de euro reprezentând prima, pentru că altfel, de exemplu, la un contract de 2.000 de euro, deşi 25% înseamnă 500 de euro, prima nu poate depăşi 250 de euro.

În acest context, pentru a determina clienţii să îşi majoreze valoarea contractelor, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a decis ca în următoarele 2 luni (până la 30 septembrie) să nu perceapă comisioane de majorare pentru contractele de economisire-creditare, decizie valabilă şi pentru clienţii noi, care vor fi scutiţi, de asemenea, de comision.