Scenariul sumbru îi aparține directorului general al grupului Volkswagen, Herbert Diess. Acesta susține că războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea afecta economia europeană chiar mai mult decât pandemia de coronavirus, scrie DPA.

Într-un interviu acordat pentru Financial Times, acesta a subliniat faptul că un conflict militar prelungit va avea probabil „efecte mult mai dăunătoare” asupra economiei continentului decât extinderea pandemiei de Covid-19.

El a dat și un exemplu în acest sens. Directorul Volkswagen susține că lanţurile de aprovizionare permanent afectate vor duce probabil „la creşteri imense de preţuri, deficit de energie şi inflaţie. Totodată, el a mai subliniat faptul că ar putea fi foarte riscant pentru economia europeană şi cea germană”.

Referitor la sancțiunile impuse Rusiei, șeful Volkswagen este de acord cu acestea, însă pe de altă parte, el a explicat că în cele din urmă acestea trebuie suplimentate cu negocieri.

Volkswagen a suspendat afacerile din Rusia

Amintim faptul că VW s-a alăturat marilor companii și producători la nivel mondial în ceea ce privește sancțiunile. Grupul şi-a suspendat săptămâna trecută afacerile în Rusia, oprind producţia la cele două fabrici din această ţară, precum şi exportul de vehicule către Rusia, până la noi dispoziţii.

Trebuie menționat faptul că, producătorii auto se confruntă deja cu întârzieri de producţie ca efect al invadării Ucrainei de către Rusia, VW fiind nevoit să oprească producţia la câteva fabrici din Germania din cauza lipsei de componente.

Totodată, deficitul global de semiconductori a paralizat producţia auto în 2021.

Amintim faptul că s-au împlinit două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina, iar războiul se amplifică de la un moment la altul. În cursul nopţii de miercuri spre joi au fost bombardamente în Ohtîrka.

Războiul din Ucraina continuă

Mai multe case au fost distruse, iar un minor și două femei și-au pierdut viața, alte 5 persoane fiind rănite grav. Totodată, miercuri, Rusia a bombardat spitalul de copii din Mariupol, iar 17 persoane au fost rănite înregistrându-se totodată și trei decese.

În ceea ce privește bilanțul de până acum, primarul portului de la Marea Azov susține că, de la începutul războiului, peste 1.300 de oameni au fost uciși în atacuri.

„Bombardarea maternității din Mariupol este o atrocitate și dovadă că forțele ruse comit un genocid”, a declarat președintele ucrainean, în cel mai recent discurs al său, transmis noaptea trecută. Referitor la negocieri, nici până acum Rusia și Ucraina nu au ajuns la un numitor comun.