Într-un răspuns dat unei solicitări transmise de Revista Capital, reprezentanţii companiei recunosc că societatea este afectată la fel ca multe alte companii de criza forţei de muncă, cu amendamentul că datorită profilului său de activitate, firma resimte în mod specific deficitul de forţă de muncă în domeniul de realizare al proiectelor tehnice. Compania întâmpină din acest motiv dificultăţi în proiectarea lucrărilor de infrastructură energetică mare.
Un alt motiv pentru care Transelectrica este nevoită să caute în mod constant soluţii pentru a evita deficitul de personal calificat este că o bună parte dintre salariaţi se află în a doua jumătate a carierei lor profesionale.
Pentru a contracara aceste situaţii dificile, compania susţine că a implementat mai multe proiecte de atragere şi pregătire a tinerilor specialişti în domeniul tehnic, printr-un program de mentorat şi printr-un program de burse adresate studenţilor universităţilor de profil.
Deşi programul de mentorat are aplicabilitate pentru toate structurile companiei, el a fost adoptat în special pentru a se adresa personalului operativ şi operaţional din cadrul Dispeceratului Energetic Naţional (UNO-DEN) şi din staţiile electrice.
Transelectrica este foarte interesată să atragă tineri energeticieni şi pentru asta acordă buse studenţilor cu rezultate bune, oferindu-le posibilitatea de face practică şi de a se familiariza cu firma, urmând ca la finalul bursei să aibă posibilitatea, dacă există locuri vacante, să se angajeze în interiorul grupului.
Mai multe informații legate de companiile de elită care activează pe piața românească pot fi găsite acum în revista „Top 300 Companii” ediția 2019 la standurile de ziare.