Probabil că în momentul în care semnau contractele pentru împrumutul de 10 miliarde de dolari de la Abu Dhabi pentru a-şi plăti datoriile, cei de la Dubai World se gândeau la focurile de artificii de la sfârşitul săptămânii.

Cel mai scump proiect imobiliar privat din Statele Unite ale Americii a fost inaugurat ieri în Las Vegas, în urma unei investiţii de 8,5 miliarde de dolari, din care jumătate au fost daţi de către arabii de la Dubai World.

Noul ansamblu include peste 4.000 de camere, trei noi hoteluri clasice, fără mese de joc sau jocuri electronice, şi un centru comercial de lux.

„Este rezultatul reunirii tuturor talentelor noastre”, a declarat Cesar Pelli, care a proiectat CityCenter în colaborare cu alţi arhitecţi renumiţi, precum Rafael Vinoly, Daniel Libeskind şi Norman Foster.

Pelli este renumit pentru proiectarea turnurilor Petronas din Kuala Lumpur.

Printre invitaţi s-au aflat actriţele Longoria Parker, eroina serialului „Neveste Disperate”, şi Priscilla Presley.

Preşedintele Barack Obama urmează să viziteze şi el complexul, în timpul unei escale spre Hawai, unde va petrece vacanţa de Crăciun.

CityCenter cuprinde, printre altele, un complex comercial de super-lux şi trei hoteluri în stil clasic care au în total 4.000 de camere.

Complexul imobiliar nu este destinat numai turiştilor ci cuprinde şi 2.400 de locuinţe, care au fost puse deja în vânzare.