Criza, în varianta rusească

Criza economica a lovit "in moalele capului" sistemul financiar-bancar rusesc, efectele fiind mult mai puternice decat estimarile initiale ale autoritatilor de la Moscova care, in urma cu aproximativ doua saptamani afirmau ca nu este nicio problema.   "Cresterea economica pentru anul acesta si chiar si pentru anul viitor s-ar putea situa peste nivelul preconizat, intre 7,8 si opt la suta", declara pe 21 septembrie ministrul adjunct al Finantelor, Alexei Kudrin.Intre timp lucrurile s-au

Criza economica a lovit „in moalele capului” sistemul financiar-bancar rusesc, efectele fiind mult mai puternice decat estimarile initiale ale autoritatilor de la Moscova care, in urma cu aproximativ doua saptamani afirmau ca nu este nicio problema.  

„Cresterea economica pentru anul acesta si chiar si pentru anul viitor s-ar putea situa peste nivelul preconizat, intre 7,8 si opt la suta”, declara pe 21 septembrie ministrul adjunct al Finantelor, Alexei Kudrin.

Intre timp lucrurile s-au complicat atat de mult incat oficalii rusi vorbesc despre o infuzie de lichiditati, metoda ce pare o copie la indigo a planului american.

Astfel, presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat astazi ca sistemul bancar va primi o infuzie de capital de aproape 1000 de miliarde de ruble, respectiv 950 miliarde, echivalentul a 36 de miliarde de dolari, pentru a putea face fata crizei de lichiditati.

Masura este absolut necesara in contextul in care, potrivit ultimelor informatii, piata ruseasca a creditelor a intrat in blocaj.

Potrivit ultimului raport al Asociatiei brokerilor de credite, luna trecuta  numarul bancilor din Rusia care  nu mai pot acorda credite s-a dublat, ajungand astfel la aproape o treime.