Criză la Televiziunea Română
Televiziunea Română se confruntă cu o criză a produselor cosmetice, se arată într-o notă internă. Din această cauză, serviciile de machiaj și de coafură vor fi sistate, însă doar în anumite condiții.
Șeful Departamentului Producție Artistică, Dan Manoliu, a trimis un mesaj intern către cei care se ocupă de știri și emisiuni, spunându-le că materialele necesare pentru serviciile de machiaj și coafură lipsesc cu desăvârșire.
Serviciile de machiaj, valabile doar pentru prezentatori
În aceeași notă internă se mai arată că prezentatorii emisiunilor informative vor beneficia în continuare de serviciile de machiaj și coafură.
În ceea ce privește restul producțiilor Dan Manoliu spunea în mesaj că se ia în considerare doar machierea și coafarea prezentatorilor, în timp ce invitații sunt rugați să vină deja pregătiți la emisiuni.
Toate aceste schimbări vor intra în vigoare de la data de 28 august.
„Până la achiziționarea materialelor, precizez că putem asigura doar machiaje și coafuri minimale, aflându-ne în imposibilitatea de a asigura aceste servicii producțiilor muzicale sau de divertisment cu o distribuție numeroasă.
Pentru emisiunile curente se poate trimite nota de comandă pentru o lună, iar emisiunile care nu vor avea aceste note de comandă nu vor beneficia de serviciile de machiaj și coafură“, se arată în mail-ul intern.
Achiziționarea de competiții sportive la supra-preț
Cu câteva zile înainte, conducerea TVR a dispus un control intern la Departamentul de Sport. Controlul are în prim-plan achizițiile de competiții sportive din perioada 2014-2023.
Potrivit unui comunicat de presă al Televiziunii Române, anumite competiții au fost cumpărate cu o sumă mai mare.
„Managementul Televiziunii Române a dispus demararea unei proceduri de control intern prin care va fi verificat modul de achiziție de către Societatea Română de Televiziune (SRTv) a tuturor evenimentelor sportive din ultimii 9 ani.
Demersul a fost inițiat în urma semnalării mai multor situaţii în care reprezentanții SRTv din cadrul Departamentului Sport, responsabili cu negocierea şi achiziţionarea drepturilor tv, ar fi refuzat contractarea unor competiții sportive ofertate de European Broadcasting Union (EBU), pentru ca, ulterior, să le cumpere de la operatori privaţi din România cu sume mult mai mari decât cele iniţiale (…)”, se arată în comunicatul de presă respectiv.