Criza nu a oprit cheltuielile bogaţilor: Vezi care sunt cele mai luxoase hoteluri din lume

Cu o economie inertă în SUA şi criza zonei euro, vacanţele de lux în cele mai rafinate hoteluri ale lumii par să nu mai fie pe lista de priorităţi a bogaţilor, dar cu toate acestea hotelurile premium o duc surprinzător de bine, potrivit unei analize realizate de American Express Business Insights.

Privind la tendinţele sectorului hotelier din Europa, de la turnura din 2008 şi până în primul trimestru al acestui an, Sujata Bhatia, vicepreşedintele AMEX Business Insights pentru Europa şi Asia, găseşte că hotelurile de lux îşi revin mult mai rapid decât cele premium şi medii. Vizitatorii din SUA şi naţiunile BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China) reprezintă motorul acestei creşteri.
„Cheltuielile de lux au revenit. Dacă vorbeşti cu jucătorii din industrie, aceştia încep într-adevăr să simtă că sunt mult mai mulţi oameni din afara Europei care se cazează şi le susţin revenirea“, spune Bhatia.
În aceste condiţii, care sunt cele mai potrivite locuri pentru a „arunca“ cu banii şi unele dintre cele mai bune camere de hotel din lume?

10. Hotel Grand Bretagne, Atena
Grandiosul hotel a fost deschis în 1874 şi rămâne favoritul turiştilor americani. Cea mai mare cameră, din cele 321 câte numără hotelul, are o suprafaţă de 400 mp, completată de un living în care pot cina 16 persoane, majordom propriu, pivniţă de vin şi sală de gimnastică privată. Camerele standard scot din buzunarul turiştilor circa 360 de dolari pe noapte.

9.Mandarin Oriental, Barcelona
De la deschiderea sa, în noiembrie 2009, Mandarin Oriental şi-a primit reputaţia de cel mai luxos hotel al oraşului. Acesta dispune de 98 de camere, cu o terasă pe acoperiş – completată de o piscină. Preţurile pentru camerele duble încep de la 450 de dolari pe noapte.

8. Four Seasons, Florenţa
Cele mai excepţionale interioare pot fi găsite în apartamentul regal de 20.000 de dolari pe noapte, care are o pardoseală de ceramică originală din secolul XVIII şi candelabre din sticlă veneţiană. Camerele duble sunt disponibile începând de la 460 de dolari.

7. Lapa Palace, Lisabona
Construit în 1870, hotelul a fost iniţial reşedinţa contelui de Valensia. Palatul a fost transformat în hotel în 1992 şi dispune de 131 de camere.

6. The Ritz, Londra
Fondatorul hotelului, elveţianul Cesar Ritz, a intenţionat să surpindă confortului unui castel francez  şi grandoarea unui palat. Preţul camerelor la Ritz încep de la 590 de dolari pe noapte.

5. Westin Palace, Madrid
Apartamentul regal este cireaşa de pe tort a palatului cu 467 de camere, cu biblioteca sa din lemn de mahon, completată de un şemineu din marmură. Hotelul a fost renovat în 1997 şi o cameră dublă porneşte de la un preţ de 350 de dolari pe noapte.

4. Four Seasons George V, Paris
Într-un oraş plin de hoteluri de lux este dificil să alegi numai unul reprezentativ, însă George V şi-a menţinut reputaţia pentru excelenţă încă de la deschiderea sa din 1928. Majoritatea camerelor au terasă privată  şi circa 9.000 de turişti vin săptămânal la hotel numai din Olanda. O cameră dublă la George V costă cel puţin 1.040 de dolari pe noapte.

3. Cavalieri, Roma
Toate cele 345 de camere au cel puţin 50 mp şi dispune de 26 de apartamente. Cele mai luxoase patru apartamente au mobilă Louis XVIII, tablouri semnate de Andy Warhol şi sunt tapetate cu cristale Swarovski. Camerele la Cavalieri încep de la 1.000 de dolari pe noapte.

2. Hotel Cipriani & Palazzo Vendramin, Veneţia
De-a lungul timpului la acest hotel au fost cazaţi Madonna, Al Pacino şi Steven Spielberg. Cei care vor să simtă aerul de vedetă trebuie să scoată din buzunar cel puţin 1.290 de dolari pe noapte.

1. The Dolder Grand, Elveţia
Restaurantul hotelului are două stele Michelin, iar invitaţii pot patina pe un patinoar în suprafaţă de 6.000 metri pătraţi, în aer liber, deschis din octombrie şi până în martie. Hotelul dispune de patru apartamente de top. Preţurile sunt stabilite astfel încât să îşi menţină clientela fidelă, formată din bancheri şi soţiile acestora şi bogaţi din Asia şi Orientul Mijlociu. O cameră dublă costă 870 de dolari pe noapte, iar un apartament poate ajunge la 2.808 dolari.

SURSA: CNBC