Cel mai mare salon de tuning auto din Europa de Est pare a nu fi atins de criza economică, întrucât gradul de ocupare al standurilor este de 100%, iar organizatorii se asteaptă ca numărul vizitatorilor sa fie mai mare decât anul trecut, când au fost prezente aproape 40.000 de persoane.

Evenimentul va avea loc în perioada 10 – 12 aprilie la Romexpo şi va cuprinde expoziţia de Tuning. Racing si Car-Audio&Multimedia. Salonul este organizat de Asociaţia Română de Tuning Auto (ARTA), în parteneriat cu 4TuningRO şi va ocupa pavilioanele 13, 14 şi 15 ale complexului expoziţional.

„Deşi în aceeaşi perioadă va fi organizat la Romexpo şi Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente (SMAEB), spre deosebire de anul trecut, acesta va evolua separat. De asemenea, secţiunea Rally Days nu va mai avea loc în cadrul evenimentului de tuning, din cauza suprapunerii cu o etapă de VTM (n.r. Viteză pe Traseu Montan)”, a declarat, pentru Capital Online, CEO-ul 4TuningDays, Graţian Sonu.

Programul de vizitare pentru public va fi în zilele de vineri (între orele 12.00 si 20.00), sâmbătă (între orele 10.00 si 20.00) şi duminică (între orele 10.00 si 19.00).

Suprafaţa ocupată de acest salon va fi de 10.000 mp în interior şi încă pe atâta în exterior. Un bilet care permite participarea la acest eveniment costă 20 de lei.

4TuningDays – Expoziţia de Tuning, Car-Audio şi Multimedia

Ajuns la cea de-a patra ediţie, acest eveniment este cel mai important pe plan naţional în domeniul auto-tuningului. Vor fi prezente peste 70 de firme autohtone şi internaţionale, specializate în materie de „car tuning”, care vor prezenta peste 150 de maşini modificate.

De asemenea, firmele de car-audio de pe piaţă îşi vor prezenta oferta şi produsele de ultimă generaţie în materie de sisteme audio şi multimedia.

Înscrierile pentru participarea expozanţilor la acest eveniment s-au închis marţi, însă organizatorii au precizat că dacă mai apar maşini cu adevărat excepţionale vor fi primite şi acestea.

Participarea este gratuită pentru maşinile expuse de persoane fizice, singurele taxe, în valoare de circa 20 euro/mp pentru întreaga perioadă a expoziţiei fiind percepute firmelor.

Mai mult, vor fi prezente la 4TuningDays maşini democar ale unor firme de prestigiu din lume, precum Je Design, Carlsson, sau Reiger.

Asociaţia Română de Tuning Auto va organiza mai multe competiţii:

 * Campionatul Naţional de Tuning
 * Campionatul Naţional de Drift
 * Campionatul Naţional de Car-Audio
 * Virtual tuning 2D & 3D
 * Miss 4TuningDAYS

În fiecare zi a salonului, în jurul orei 16.00 vor fi organizate demonstraţii de îndemânare, iar invitaţii speciali Tengu (pilot internaţional de drift) şi Becman (cascador şi drifter) vor avea o evoluţie în sincron.