Sânziana Maioreanu a demisionat la începutul acestei luni din funcţia de director general al companiei locale Signal Iduna Asigurări de Viaţă.

Într-un mail transmis colaboratorilor, Maioreanu explică decizia prin faptul că acţionarul majoritar al asigurătorului, Signal Iduna Germania, a decis să îşi reducă investiţiile în România.

“Anul 2009 a fost un an dificil pentru piaţa românească si pentru Signal Iduna. Deşi compania era pregatită să ofere soluţii profesionale şi inovative într-unul dintre cele mai aşteptate şi solicitate sectoare ale serviciilor financiare din România, lansarea noastră a coincis cu începutul crizei economice, iar piaţa de asigurări de sănătate a evoluat în mod defavorabil. În consecinta, Signal Iduna Germania a decis să îşi diminueze substanţial expunerea financiară în România şi să îşi limiteze activitatea până când piaţa va evolua pozitiv”, afirmă fosta şefă a asigurătorului în mail-ul transmis colaboratorilor.

Signal Iduna şi-a început activitatea pe piaţa românească în a doua parte a anului 2008, axându-se pe vânzarea de asigurări de sănătate. În 2008 compania a raportat o pierdere de peste 1,6 milioane de lei, potrivit raportului anual.

Piaţa asigurărilor de viaţă, care include şi poliţele de sănătate, a înregistrat la sfârşitul primelor nouă luni din 2009 o scădere cu 9,65%.