Care este impactul crizei financiare vazut prin ochii unui manager de top? Ce parere au cei care detin functii in Top si Middle Management despre concedierile si inghetarile de salarii care au loc in companiile pe care le conduc? Acestea au fost intrebari puse in cadrul unui studiu executat de Anderson Willinger, o companie de cercetare si dezvoltare din Europa.

Astfel, 92% dintre cei 132 de manageri au declarat ca efectele crizei se simt in companiile lor, in timp ce 65% dintre ai au recunoscut ca impactul este evident si la nivelul salarizarii.

43% dintre cei chestionati au raspuns ca in companiiile pe care le conduc au inceput deja disponibilizarile, se arata in studiu.

O problema pe care o ridica studiul Anderson Willinger este aceea a informarii angajatilor privind criza din compania lor. Concluzia este ca, in general, acestia nu sunt informati sau informatiile pe care le detin nu sunt suficiente.

„Acest lucru denota ca inca se subestimeaza importanta comunicarii interne in companii”, spune Lucie Teisler, Head of Corporate Advisory la Anderson Willinger.