Dupa succesul pe care l-a avut in Croatia traseul turistic "Drumul Vitei de vie" - proiect similar cu "Drumul Vinului" de la noi - asociatia producatorilor de miere din aceasta tara pregateste un proiect aparte "Drumul Dulce". Intr-o prima faza, traseul va include doar patru ferme de apicultura din regiunea Varazdin. In acele locatii, apicultorii vor explica procedeul de productie, ingrijirea albinelor, colectarea mierii si cum prepara anumite prajituri. Turistii vor putea cumpara produse specif
Dupa succesul pe care l-a avut in Croatia traseul turistic „Drumul Vitei de vie” – proiect similar cu „Drumul Vinului” de la noi – asociatia producatorilor de miere din aceasta tara pregateste un proiect aparte „Drumul Dulce”. Intr-o prima faza, traseul va include doar patru ferme de apicultura din regiunea Varazdin. In acele locatii, apicultorii vor explica procedeul de productie, ingrijirea albinelor, colectarea mierii si cum prepara anumite prajituri. Turistii vor putea cumpara produse specifice, precum propolis, miere si prajituri.
Traseul va putea fi practicat atat vara, cat si iarna. Pentru perioada de vara, este prevazut un punct de unde turistii pot inchiria biciclete. Pe traseu vor fi semne de circulatie speciale care sa indice directia spre urmatorul punct de pe traseu.
Ministerul Agriculturii din Croatia va aloca proiectului un ajutor financiar de 141 milioane de kuna (19,3 milioane euro). Presedintele Asociatiei Apicultorilor din Croatia, Mirjana Fluksek apreciaza ca „Drumul Mierii”, care se va deschide in aceasta primavara, va spori veniturile apicultorilor, care vor castiga si din turism, nu numai din cererea de miere de pe piata locala.