Nu a vrut să lucreze pentru alţii, aşa că nu i-a rămas decåt o singură variantă: să devină antreprenor. La început a făcut web-design ca freelancer. Apoi a deschis o firmă şi şi-a diversificat oferta de servicii din domeniul internetului. Între timp, ca să facă faţă noilor provocări, a ales să studieze managementul la Facultatea de Studii Europene din Cluj. Anul trecut, a dat lovitura. A lansat site-ul de video-sharing Trilulilu.ro, un fel de Youtube romånesc. C
Nu a vrut să lucreze pentru alţii, aşa că nu i-a rămas decåt o singură variantă: să devină antreprenor. La început a făcut web-design ca freelancer. Apoi a deschis o firmă şi şi-a diversificat oferta de servicii din domeniul internetului.
Între timp, ca să facă faţă noilor provocări, a ales să studieze managementul la Facultatea de Studii Europene din Cluj. Anul trecut, a dat lovitura. A lansat site-ul de video-sharing Trilulilu.ro, un fel de Youtube romånesc. Cu toate că investiţia iniţială nu a fost foarte consistentă, site-ul fondat de Biriş s-a bucurat de un succes imens, în scurt timp ajungånd la un număr impresionant de vizitatori. Astfel, businessul demarat de Biriş a avut, în mai puţin de un an, o creştere formidabilă. La sfårşitul lui 2007, Trilulilu a anuntat vånzarea a 10% din acţiuni către omul de afaceri de origine franceză Alexis Bonte. Suma tranzacţiei a fost de 100.000 de euro. Anul acesta, a mai avut loc o tranzacţie. Tot Alexis Bonte a cumpărat, pentru o sumă despre care se spune că se apropie de un milion de euro, încă 41% din companie.
Trilulilu nu este singurul business demarat de Biriş. Anul trecut, împreună cu Andrei Dunca si Mark Trefgarne a fondat LiveRail, companie cu sediul în Statele Unite, care dezvoltă tehnologie pentru online video advertising.
De ce se autointitulează Sergiu Biriş crocodilul-şef, dar şi cum a ajuns să facă businessuri de milioane de euro la doar 25 de ani, aflăm la „Oameni în Top“.
Trenduri
Performanţe tehnologice fenomenale şi un design ultramodern. În plus, accentul se pune pe tot ceea ce înseamnă protecţia mediului. Acestea sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă, mai nou, un laptop pentru a fi pe placul celor mai bogaţi romåni. La „Trenduri“, vedem cum arată şi cåt costă vårfurile de gamă din domeniu.
Fabrica de bani
Deşi la orizont se văd norii negri ai crizei economice, mulţi romåni încă visează la o afacere proprie. Iar soluţia cea mai la îndemånă e o afacere al cărei succes e deja verificat. E ceea ce se cheamă o afacere în sistem franciză. La „Fabrica de bani“, vom vedea cum se intermediază o asemenea afacere şi la cine trebuie să apelaţi dacă vreţi să vă apucaţi de treabă.
Culisele economiei
Guvernul de la Bucureşti a răspuns şi el : elimină taxa auto pentru un an. Între timp, dealerii auto se întrec în promoţii, ajungånd la reduceri de cåteva mii de euro din preţul maşinii. La „Culisele economiei“, vom vedea care sunt perspectivele industriei auto din Romånia şi ce soluţii există pentru a nu avea probleme şi mai mari.