Crypto ar putea elimina 97% din taxele tradiționale de expediere

criptomonede bitcoin ethereum

SURSA FOTO: Dreamstime

Consumatorii din Statele Unite care efectuează transferuri bancare internaționale plătesc mai bine de 12 miliarde de dolari anual doar pe taxe de expediere. O postare recentă, de pe un blog al Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede, arată că majoritatea taxelor de expediere din Statele Unite nu s-ar mai aplica tranzacțiilor similare efectuate folosind criptomonede, potrivit Cointelegraph.

Tranzacțiile similare cu criptomonede durează, de obicei, aproximativ 10 minute

Potrivit postării, „rata medie a taxelor americane de 6,18% înseamnă că, anual, cheltuiala medie americanilor este, probabil,  de 12 miliarde de dolari pentru taxele de expediere”.

Postarea continuă, arătând că timpul mediu de astfel de tranzacții variază de la una la zece zile, în timp ce tranzacțiile similare cu criptomonede durează, de obicei, aproximativ 10 minute.

Taxele de expediere reprezintă un fel de „taler cu două fețe” pentru tranzacțiile internaționale, deoarece, de obicei, necesită atât o taxă de expediere, cât și o taxă de conversie, pentru schimbul între valute, potrivit CoinTelegraph.

Tind să coste semnificativ mai puțin

Astfel de taxe sunt mult mai mici decât taxele tradiționale de expediere, care, conform Băncii Mondiale, sunt în medie, de 6,3%. Potrivit estimărilor Coinbase, expedierea unor sume de bani prin BTC și ETH este cu 96,7% mai ieftină decât metodele tradiționale.

Deși raportul nu pare să aibă rigoarea unui studiu științific, acesta indică o parte dintre dificultățile cu care se confruntă cei peste un miliard de oameni care se bazează pe metoda expedierii banilor și modul în care adoptarea criptomonedelor la nivel mondial ar putea schimba peisajul financiar.

Expeditorii americani au fost responsabili pentru 94,9% din toate sumele de bani trimise în Mexic în 2022, potrivit Wilson Center, un institut de cercetare din D.C.

Giganții Visa și Mastercard au renunțat la planurile de a forma parteneriate cu firmele cripto

Giganții americani de plăți Visa și Mastercard au renunțat, luna trecută, la planurile de a forma parteneriate cu firmele cripto, pe fondul prăbușirii unor companii importante din domeniu. În 2022, industria cripto a văzut o prăbușire a valorii activelor sale, falimentele platformelor de tranzacţionare FTX şi BlockFi zdruncinând încrederea investitorilor și sporind controlul reglementărilor în acest sector.

De aceea, Visa și Mastercard au decis să respingă lansarea anumitor produse și servicii legate de domeniul cripto, până când condiţiile din piaţă şi mediul de reglementare se vor îmbunătăţi, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să rămână anonime, discuțiile fiind confidențiale.

”Eşecurile recente din sectorul cripto reamintesc că avem un drum lung de parcurs înainte ca criptomonedele să devină o parte a plăţilor şi a serviciilor financiare de bază”, a spus un purtător de cuvânt al Visa, cel mai mare procesator de plăţi din lume. Firmele de carduri au manifestat în ultimii ani un interes pentru sectorul cripto, odată cu creșterea popularității acestei clase de active, unii considerând-o următorul lucru important în finanțe.

Companiile de carduri, care încasează un mic procent din valoarea în dolari a tranzacţiilor pe care le procesează, au anunțat o multitudine de parteneriate cu firme cripto și au creta echipe care să exploreze tehnologia blockchain.

În aprilie 2022, Mastercard a făcut echipă cu firma de creditare în criptomonede Nexo, pentru lansarea a ceea ce eu numit primul card de plată ”cripto-backed” din lume.