Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a avizat compania  S.C. Deloitte Audit S.R.L. ca auditor al fondurilor de pensii facultative pe piata pensiilor private din Romania, informeaza un comunicat CSSPP. Auditorii fondurilor de pensii facultative vor avea obligatia sa furnizeze, la solicitarea CSSPP, orice detalii, clarificari si explicatii privind situatiile financiare ale unui fond de pensii facultative. 

Totodata, orice element care poate afecta buna functionare a activitatii unui fond privat de pensii va trebui adus la cunostinta CSSPP de auditorii financiari, acestia fiind altfel pasibili de retragerea avizului acordat. 

CSSPP a autorizat pana in prezent functionarea pe piata pensiilor private facultative a companiilor Ernst & Young Assurance Service S.R.L., in calitate de auditor financiar, BRD – Groupe Societe Generale, in calitate de depozitar, si S.C. Allianz – Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A., in calitate de societate  de pensii. Allianz-Tiriac S.A. a depus in data de 27 martie cerere pentru autorizare ca administrator de fonduri de pensii facultative.

Sursa: Capital 28 Martie 2007