Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat aderarea CSSPP, cu statut de membru, la Organizatia Internationala a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii (IOPS), se arata intr-un comunicat al Consiliului. Totodata, a fost aprobata si demararea procedurilor specifice de aderare la acest organism.           

Scopul Organizatiei Internationala a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii consta in stabilirea si implementarea unor standarde inalte pentru activitatea de reglementare a institutiilor de supraveghere, promovarea cooperarii internationale intre autoritatile de supraveghere si facilitarea contactului intre acestea si asigurarea unui cadru global de dialog si schimb de informatii intre supraveghetorii din domeniul pensiilor. Din aria de interes a organizatiei mai fac parte implicarea in activitatea autoritatilor de supraveghere din domeniul pensiilor, incluzand activitati comune pentru imbunatatirea statisticilor si a analizelor, si promovarea, conducerea si facilitarea activitatilor de distribuire a comunicatelor, studiilor, precum si a colectarii informatiilor, in domeniul cooperarii cu autoritatile de supraveghere. 

Printre organizatiile internationale implicate in supravegherea sistemelor de pensii cu care IOPS colaboreaza se numara Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare ( OEDC), Banca Mondiala, Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari (IAIS), si Fondul Monetar International (IMF). 

IOPS este o organizatie internationala independenta si reprezinta institutii implicate in supravegherea diferitelor sisteme de pensii. Organizatia este alcatuita din 50 de membri si observatori, acopera toate nivelele de dezvoltare economica si reuneste  toate tipurile de sisteme de pensii din peste 40 de state ale lumii.

Sursa: Capital 23 Februarie 2007