Alexandru Cumpănașu a supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, și, când s-a terminat acolo zăcământul, a trecut să-și înfigă acum trompa în alți adolescenți, cei în viață, trage semnalul de alarmă Cristian Tudor Popescu.
Cristian Tudor Popescu a vorbit despre discuțiile scandaloase dintre Alexandru Cumpănașu și mai mulți elevi, pe TikTok.
Gazetarul spune că fostul candidat la președinție „știe ce face” pentru că este „un prădător media”.
”Știe clar ce face”
Astfel, CTP atrage atenția și este de părere că ceea ce face Cumpănașu în unele discuții se poate numi „instigare la abandon școlar”.
Singura soluție de evitare a unor viitoare astfel de situații – consideră Cristian Tudor Popescu – „este discuția la scenă deschisă” între profesori și elevi părinți, într-o materie dedicată internetului, lucru ce lipsește acum din programa școlară, a declarat CTP la Digi 24 Tv.
”Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face, este un prădător media.
A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, și când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că așa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” – cum se spune –, a trecut să-și înfigă acum trompa în alți adolescenți. Aceștia, în viață.
Ce face? Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învățământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiți, care chiar își disprețuiesc elevii, și îi lasă pe aceștia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere.”, este de părere cunoscutul jurnalist.
”Este o infracțiune clară!”
”Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar. Este o infracțiune clară! Incită la abandon școlar – „Nu vă faceți temele”, „nu mai ascultați ce vă spune profesorul”, prin urmare, polițiștii au început verificările.
Foarte bine, asta trebuie făcut, nu interzicerea TikTok-ului, ci verificarea acestor clipuri pe care le face insul în cauză și, dacă se va constata încălcarea legii, să se procedeze în consecință.
Nu toți elevii care intră pe contul acestui ins sunt vulnerabili, dar mulți, probabil, își vor schimba comportamentul în rău, în momentul în care se vor întoarce la școală. Pentru că astfel de ziceri ca ale domnului Cumpănașu, la vârsta asta sunt luate de bune, cu ușurință.
Aș fi curios… Se discută cazul acesta de către elevi și profesori în mod deschis la școală? E un caz. Dacă sunt 500.000 de urmăritori, este un caz. Se discută? „Măi, copii, cum e cu individul ăla de pe net? Hai să vedem, ce spune el, care este realitatea”…
Lucrul cel mai important, și care într-un fel marchează ruptura școlii românești față de viață, este inexistența unui curs, unei discipline la școală, încă din clasa a V-a, dacă nu mai jos, în legătură cu internetul.”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit sursei citate.