Cristian Tudor Popescu a vorbit despre tensiunile din PNL, dar și despre lupta pe care Florin Cîțu și Ludovic Orban o duc pentru a conduce partidul. Gazetarul susține că singura parte înfrântă din toată povestea este chiar PNL.
Învitat la Digi24, CTP a vorbit despre declarația făcută de președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, care a criticat felul în care s-au comportat colegii săi din Partidul Național Liberal.
Mai exact, gazetarul spune că PNL a fost înfrânt de echipa câștigătoare Cîțu – Orban, răspunzând astfel la întrebarea lui Motreanu: „Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins?”.
Astfel, CTP susține că atât Orban cât și Cîțu au luptat împotriva propriului partid, având rezultate remercabile. Totodată, el a mai vorbit și despre scăderea în sondaje a liberalilor, amintind de perioada lui Crin Antonescu.
„Da, pot eu să răspund la această ultimă întrebare a domnului Motreanu: echipa câștigătoare pe cine a învins? A învins pe PNL. A învins partidul, pentru că atât Cîțu, cât și Orban s-au bătut cu PNL-ul. Amândoi au luptat împotriva propriului partid, cu rezultate remarcabile.
În clipa de față – am văzut tot felul de sondaje, ele arată clar căderea în vrie a PNL-ului – după sondajele mele interioare, după 30 de ani de când mă uit la politică, se îndreaptă PNL acum către fundul gropii. Fundul gropii la PNL știți cât e? 15%. La 15%, unde a fost în 2014 la alegerile europarlamentare, când Crin Antonescu a spus că va face 20% PNL, altfel el își dă demisia. Și PNL a făcut acel 15% pe care îl știa orice observator serios al vieții politice.
Ăla reprezintă fundul gropii, reprezintă nucleul de votanți PNL, în jurul cifrei de 15%. Mai jos de 15 % nu va scădea PNL, dar acolo se duce în clipa de față, după ce a fost înfrânt de echipa câștigătoare în războiul cu PNL, Cîțu – Orban”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.
Amintim că reacția lui CTP vine după ce preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a anunţat vineri că nu va candida pentru nicio funcţie la Congresul PNL. El a mai declarat că acesta este un „congres ratat” şi că nu este normal ca în conducerea naţională a PNL să fie oameni care nu au fost confirmaţi de votul cetăţenilor în propriile judeţe.
„Ce înseamnă echipa câştigătoare atunci? Pe cine au învins?”, a scris Motreanu, într-o postare pe Facebook.
Pe cine ar vota CTP la Congres
Totodată, liberalul a mai precizat că nu înțelege această luptă, întrebându-se dacă democrația și meritocrația s-ar calma în funcție de rezultat.
„Nu este normal să avem în conducerea naţională a PNL oameni care nu au fost confirmaţi de votul cetăţenilor în propriile judeţe. Cum nu este normal ca vicepreşedintele regional să nu provină din prima sau a doua dintre cele mai performante filiale ale regiunii. Ce model poate reprezenta pentru celelalte organizaţii, altul decât al eşecului şi al „combinagiilor”?!
Ce înseamnă „echipa câştigătoare” atunci? Pe cine au învins? Câştigă în disputa cu colegii lor mai buni din filiale precum Giurgiu, considerat fief roşu, sau câştigători consacraţi în numeroase bătălii precum Caraş-Severin sau Bihor?! Se clamează democraţia şi meritocraţia şi nu le practicăm în propriul partid?”, a mai scris Motreanu.
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a exprimat și o opțiune, dacă ar trebui să aleagă între Ludovic Orban și Florin Cîțu. Mai exact, CTP a precizat că dacă ar trebui să voteze în calitate de cetățean, între cei doi, pentru funcția de premier, ar opta pentru Cîțu.
Acesta susține că spre deosebire de contracandidatul său, premierul țării i-a o serie de măsuri nepopulare, esențiale pentru România, în timp ce Orban nu dorea nici măcar carantinarea în România în contextul în care erau alegeri la acel moment.
„Eu sunt un cetățean care ar trebui să aleagă între Orban și Cîțu pentru funcția de premier. Și l-aș alege pe Cîțu. De ce? Pentru că există mai multe șanse, probabilistic vorbind, ceea ce nu înseamnă certitudine, ca acest Cîțu să ia totuși niște măsuri nepopulare. Pentru că în perioada următoare și de acum înainte nu există altă soluție pentru România decât măsuri nepopulare. Ce înseamnă reformă? Păi reformă asta înseamnă, măsuri deloc simpatice, măsuri nepopulare, înseamnă să tai.
Orban nu va lua niciodată așa ceva. Păi Orban acum un an, domnule Pândaru, pe vremea asta, Ludovic Orban a refuzat să impună carantina în România. De ce? Pentru că erau alegeri. Și Ludovic Orban are morți pe conștiință, pentru faptul că s-a ajuns în noiembrie și sfârșitul lui decembrie la 10.000 de infectări și sute și sute, câte mureau pe zi în ATI”, a spus CTP.