Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat prestaţia premierului Ludovic Orban în conferinţa de presă susţinută luni seara la Palatul Victoria. El a explicat că oamenii nu mai au răbdare, nu mai au forța să asculte un discurs atât de lung. Gazetarul consideră că măsurile de relaxare au fost luate prematur, nefiind legate de starea epidemică a României, ci de presiuni de altă natură.
Gazetarul a comentat, luni seara, la Digi24 conferința de presă care a durat mai bine de o oră și jumătate – a premierului Ludovic Orban, mărturisind că nu înțelege de ce și-a construit în acest fel discursul, pentru că oamenii nu au avut răbdare să-l asculte până la sfârșit.
„Domnul premier Ludovic Orban a făcut, să-i spunem, un show extins, un Guv-id show, de la guvernare, de la guvernamental, un show guvernamental mult mai lung decât cele pe care le ținea în sala de consiliu, cu ceilalți miniștri, în prezența presei, și în care ne arăta cum stăpânește dânsul problemele și cum guvernează, cum conduce România de acolo. Acum, s-a extins până la o oră de discurs, care, vă mărturisesc că mi-a trezit mai întâi o întrebare: Oare membrii familiei domnului premier Orban au rezistat până la sfârșit, la această oră? Căci eu, deși sunt ascultător profesionist, vă mărturisesc că am avut niște dureri de cap, la un moment dat” – a spus Cristian Tudor Popescu.
El a explicat că oamenii nu mai au răbdare, nu mai au forța să asculte un discurs atât de lung. Ar fi trebuit să fie mai scurt, mai concentrat, mai ales că venea și după ieșirea publică din cursul zilei a președintelui Klaus Iohannis. Mai era oare nevoie? se întreabă retoric gazetarul. „Da, pentru că fiecare își face numărul său de imagine”, spune CTP.
„Nu cred că a avut un impact foarte puternic asupra populației această lungă reprezentație a domnului Orban”, arată gazetarul. El spune că măsurile de relaxare au fost luate prematur, nefiind legate de starea epidemică a României, ci de presiuni de altă natură. Politic și psihologic sunt greu de dus mai departe aceste măsuri – care au fost eficiente, pentru că nu am avut o explozie de cazuri, dar față de care oamenii nu mai sunt dispuși să empatizeze – , iar liberalii au de pierdut politic, ceea ce o confirmă și sondajele.
Gazetarul consideră că după 15 mai, toată populația poate fi considerată ca fiind în linia întâi. „Trecem acum din planul secund, în care ne-am aflat câtă vreme principala noastră treabă a fost ‘stați acasă’; după 15 mai, trebuie să ne considerăm cu toții în linia întâi. Nu mai sunt doar medicii, jandarmii… Regulile vor fi mai ușor de încălcat și consecința va fi uciderea de oameni. Dacă vom reuși să conștientizăm, dacă această relaxare va funcționa, atunci vor putea fi luate și alte măsuri. Dacă nu, nu este exclus să vedem o înrăutățire a situației și atunci să vedem la ce recurge Guvernul!”, a încheiat gazetarul.