Pentru românii care nu consumă carne de miel, există trei preparate pe care le pot servi la masa de Paște

Preparatele care pot înlocui cu succes tradiționala friptură de miel sunt: curcanul, carnea de porc sau cea de vițel. În continuare, vă vom prezenta rețetele cât și modurile de preparare pentru aceste trei tipuri de carne.

Pentru a pregăti curcan la tavă avem nevoie de: 1 curcan, 20 mililitri ulei, măghiran, 25 mililitri coniac, sare, piper.

Mod de preparare: Curcanul se sărează şi se lasă să stea câteva ore. Apoi se taie vârful aripilor şi al picioarelor şi se presară în înterior măghiran. Se unge curcanul cu ulei, se aşază într-o tavă pe câteva beţişoare şi se dă la cuptor. În timpul frigerii se stropeşte cu sosul format.

După circa 90 de minute se unge curcanul cu ulei amestecat cu coniac şi se dă din nou la cuptor, pentru rumenire (curcanul trebuie fiert la început la foc potrivit pentru a se pătrunde bine, iar apoi se continuă frigerea la foc mai tare pentru rumenire). Se serveşte cu garnitură de legume.

Această friptură de porc poate înlocui cu succes mielul de Paşte

Următorul preparat este friptura de porc cu chimen, care se prepară foarte ușor. Aici avem nevoie de: 2 kilograme pulpă de porc,  linguriţă chimen, sare după gust

Mod de preparare: Carnea de porc se sărează şi se lasă deoparte timp de jumătate de oră. Se aşează apoi într-o tavă, se toarnă 5 linguri de apă şi se presară chimenul. Se pune la cuptor, la foc potrivit.

Se unge din când în când cu zeama din tavă. Dacă aceasta scade, se mai adaugă o lingură sau două de apă. Se ţine la cuptor aproximativ două ore, până ce carnea este moale şi bine pătrunsă. Se taie felii şi se serveşte cu sosul din tavă.

Reţeta de pulpă de viţel cu care vă veţi uimi întreaga familie

Pentru pulpa de vițel în aluat franțuzesc avem nevoie următoarele ingrediente: 1,5 kilograme de carne de viţel, 200 de grame de ciuperci, două legături de ceapă verde, două legături de usturoi verde, sare, piper, ulei, un pachet de aluat franţuzesc congelat.

Mod de preparare: Pentru a fi mai fragedă, lasă bucata de carne de vițel în bere, pentru 30-45 de minute, apoi se pune la rumenit în ulei încins. Întoarce bucată de carne pe toate părţile, astfel încât să prindă o crustă, fără să se ardă. Pune o cană de apă şi lasă carnea să fiarbă la foc mic, acoperită, circa 30 de minute.

Scoate carnea din vas şi las-o pe o farfurie să se răcorească. Pune ulei într-un vas şi când se încinge, căleşte ceapa, usturoiul şi ciupercile, toate tocate mărunt. Potriveşte de sare şi piper. Tine pe foc amestecul 10 minute.

Cu un cuţit bine ascuţit, crestează adânc carnea, pe latura cea mai lungă, dar fără s-o străpungi şi, cu o lingură, îndeasă bine amestecul de ceapă, usturoi şi ciuperci în buzunarul format.

Înveleşte carnea în foaia de aluat, lipind cât mai bine capetele, astfel ca sucul din carnea să nu iasă afară. Pune preparatul într-o tavă unsă cu unt din belşug, unge aluatul cu ou bătut şi dă totul la cuptor, la foc mic pentru 40-50 de minute. Serveşte mâncarea călduţă şi tai-o în bucăţi în faţa mesenilor.