Data de 6 octombrie a fost o zi mare pentru Dan Bedros. Presedintele si directorul general al Alcatel Rominia s-a itors pentru citeva momente la catedra amfiteatrului de la Facultatea de Electronica si Comunicatii de la Universitatea Politehnica din Timisoara. Bedros a fost unul dintre absolventii primei promotii ai acestei facultati, iar dupa absolvire a iceput aici si activitatea didactica.
Dar pe 6 octombrie, Dan Bedros a venit la facultate pentru a iapoia putin din ceea ce a primit, cum s-a exprimat chiar el. Alcatel Network Systems Rominia, subsidiara a concernului Alcatel, a decis sa doteze Facultatea de Electronica si Comunicatii cu un laborator de sisteme de comutatie digitala, echipat cu cea mai moderna tehnologie Alcatel. Echipamentele donate de Alcatel se ridica la trei milioane de franci (9,4 miliarde lei), dar, a subliniat Dan Bedros, nu suma conteaza.
Alcatel a tinut sa precizeze ca gestul sau nu a avut de a face cu caritatea, ci mai mult cu propriul interes. An de an, un mare numar de absolventi ai Facultatii de Electronica si Comunicatii din Timisoara devin angajatii subsidiarei Alcatel, iar perioada i care fostii studenti se acomodeaza cu tehnologia societatii dureaza i medie patru-cinci luni. Aceasta perioada va fi redusa aproape i totalitate o data ce studentii vor acumula cunostintele necesare i laboratoarele facultatii, a explicat Dan Bedros.
Afacerea i Rominia a crescut peste asteptari
Alcatel va avea, cu siguranta, nevoie de mai multi ani pentru a recupera investitia pe care a facut-o i studentii de la Politehnica. Dar compania a aratat deja ca este un alergator de cursa lunga pe piata romineasca.
Alcatel Network Sysems este una dintre primele investitii din Rominia ale unor companii de anvergura internationala. Compania franceza a intrat pe piata romineasca i noiembrie 1991, cind a ifiintat la Timisoara Alcatel Network Systems SA. Un promitator business statea i fata companiei franceze: RomTelecom tocmai demarase programul sau de construire a retelelor de fibra optica si de schimbare a centralelor analogice cu cele digitale, domenii i care Alcatel a fost ales partener principal.
si dupa noua ani, principalul beneficiar al echipamentelor de telecomunicatii produse de Alcatel la Timisoara a ramas RomTelecom. Sectorul telecomunicatiilor a cunoscut isa o dezvoltare extraordinara i anii 90 pe plan mondial, iar acest lucru s-a simtit din plin si i Rominia, astfel icit aria de lucru a firmei din Timisoara s-a extins chiar cu mult peste asteptari, cum recunosc chiar oficialii companiei. Alcatel a cistigat noi clienti i Rominia, precum Mobilrom, SNCFR sau RCS, iar pe plan regional, fabrica Alcatel din Timisoara asigura cu echipamente, instalatii sau training firme de telecomunicatii din Republica Moldova, Republica Macedonia sau Iugoslavia. Extinderea activitatii a condus la cresterea spectaculoasa a numarului de angajati, de la 150 i momentul iceperii activitatii, la aproape o mie. in 1999, volumul total al vinzarilor subsidiarei Alcatel s-a ridicat la aproximativ 80 milioane dolari.
Acesta suma va creste i urmatorii ani, iar oficialii Alcatel se asteapta la un adevarat boom icepind cu ianuarie 2003, momentul liberalizarii pietei telecomunicatiilor din Rominia.
Alcatel group este una dintre companiile multinationale care au profitat din plin de dezvoltarea sectorului telecomunicatiilor i anii 90. Alcatel este i prezent lider mondial i sisteme de comutatie digitala, cu o cifra de afaceri i 1999 de 24 miliarde de euro.
Compania franceza, cu sediul la Paris, a suferit de altfel transformari radicale ale activitatilor sale i ultimii ani. inca i 1995, ponderea activitatilor de telecomunicatii i cadrul grupului era de abia 39%, Alcatel fiind puternic implicata i domenii foarte diverse, precum presa, productia de cablu, i energie si transport. in urmatorii patru ani, compania a renuntat sau a restrins la maximum unele dintre aceste activitati concentrindu-se pe telecomunicatii. Acestea au ajuns i 1999 sa detina o pondere de 85% i cadrul grupului, iar tendinta este i continuare de crestere.
Alcatel Group, care numara printre actionarii sai principali si grupul bancar francez SociA
Cu toate motoarele spre telecomunicatii
26 octombrie 2000, 12:00
Ultima modificare în 26 octombrie 2000, 15:00
Data de 6 octombrie a fost o zi mare pentru Dan Bedros. Presedintele si directorul general al Alcatel Rominia s-a itors pentru citeva momente la catedra amfiteatrului de la Facultatea de Electronica si Comunicatii de la Universitatea Politehnica din Timisoara. Bedros a fost unul dintre absolventii primei promotii ai acestei facultati, iar dupa absolvire a iceput aici si activitatea didactica. Dar pe 6 octombrie, Dan Bedros a venit la facultate pentru a iapoia putin din ceea ce a primit, cum s-a
Etichete: alcatel,
arhiva,
nominal
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Noica pietruieste ulitele cu dolari de imprumut
- Vama idulceste viata exportatorilor
- Piata vinurilor este plina de impuritati
- Un nou centru de afaceri se construieste i centrul Bucurestiului
- Transplant de inima la Dacia Nova
- Agentia Nationala pentru Ocupare si Formare Profesionala (ANOFP) a anuntat deschiderea primului centru-pilot – incubator de afaceri, la Baia Mare
- Regula jocului
- Commercial Union porneste la vinatoare de clienti pe piata romineasca a asigurarilor
- Mobilele dau informatii despre conturile bancare
- Cursul titlurilor Asirom s-a plafonat