Pentru prima dată din 1996, suprafeţele cultivate cu plante modificate genetic (MG) din ţările emergente şi în curs de dezvoltare le depăşesc pe cele din ţările industrializate.
Cei mai mari cultivatori sunt Brazilia şi Argentina cu circa 60 milioane ha împreună. Cuba şi Sudan sunt ultimele ţări pe lista ţărilor cultivatoare de plante transgenice.

Conform ultimului raport anual al ISAAA (Serviciul Internaţional pentru Achiziţionarea Aplicaţiilor Agricole Biotehonologice), suprafeţele cultivate cu plante modificate genetic s-au mărit cu 6%, în 2012, ajungând la 170,3 milioane ha.

Printre ţările emergente care sunt în fruntea eşalonului în domeniul culturilor MG se numără Brazilia, cu o creştere de 21 % faţă de 2011 şi un total de 36,6 milioane ha, urmată de Argentina, cu 23,9 milioane ha, potrivit unui comunicat al EuropaBio (Asociaţia Europeană pentru Bioindustrie).

Există şi ţări noi care cultivă în prezent plante MG, respectiv Sudan şi Cuba, care au însămânţat astfel de culturi pentru prima dată în 2012.
Ţările africane care cultivă plante MG în scopuri comerciale sunt Africa de Sud, Burkina Faso, Egiptul şi Sudanul.

În Europa, un număr de cinci ţări (Spania, Portugalia, Cehia, Slovacia şi România) au cultivat 129 071 ha de porumb biotehnologic Bt, înregistrând o creştere de 13 % faţă de 2011. Cea mai mare majorare se constată în Spania, unde suprafaţa cultivată cu porumb transgenic în 2012 a fost de 116 307 ha.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.