La cea de-a 30-a ediţie a Târgului Internaţional de la Havana, Cuba (FIHAV), din luna noiembrie, câţiva oameni de afaceri români au fost primiţi şi de ambasadorul României în această ţară şi s-au arătat încântaţi de oportunităţile de afaceri oferite de această ţară. Ovidiu Tender a găsit chiar piese făcute cândva de actuala Vulcan SA, la care este acţionar majoritar.
Ambasada României în Republica Cuba a mai indicat următoarele sectoare de interes: articole industriale (inclusiv truse echipamente electrice pentru ateliere, articole laboratoare, eprubete etc.); hidrotehnică; petrol (exploatare, tehnologie, etc.); energetică, generatoare şi instalaţii eoliene; energie solară; produse agro-alimentare (bio); agricultură ecologică; industria vinului; textile, confecţii şi materiale de croitorie; artizanat; industria farmaceutică şi cosmetică; IT; construcţii (hoteluri, materiale de construcţii – linii tehnologice; echipamente şi consumabile pentru piscine (motor recirculare, filtre, furtun, substanţe, etc.).

  Printre cei prezenţi la târgul de la Havana au fost şi reprezentanţii omului de afaceri Gruia Stoica, acţionarul majoritar al Grampet Group. Sesiyând imediat oportunităţile oferite de ţara de peste ocean, Grampet Group și Uniunea Căilor Ferate din Cuba au semnat, la începutul lunii noiembrie, un acord de colaborare în scopul dezvoltării domeniului transportului feroviar.
Prin acest acord se are în vedere, în mod deosebit, colaborarea în domeniul construcției și reparației de locomotive si vagoane pentru trenurile de călători și de marfă ale cailor ferate cubaneze. Negocierile si semnarea acordului au fost făcute în Havana pe durata desfășurării Târgului Internațional FIHAV 30, anunță un comunicat al grupului. În perioada următoare, specialiștii căilor ferate cubaneze se vor deplasa în România, la societăți din cadrul Grampet Grup, pentru a pune în aplicare prevederilor acordului semnat.
    Documentul a fost semnat de către Miguel Acuña, directorul general al Uniunii Căilor Ferate din Republica Cuba și de către Grațian Călin, vice-președinte al Grampet Group.  
În prezent, Grampet Group este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România, fiind totodată și cel mai important jucător în sectorul transportului feroviar din Europa Centală și de Sud-Est, oferind servicii de transport și logistică în nouă țări europene.