Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, într-un interviu acordat Pro Tv, că Ford nu a putut investi la Craiova decât după ce el a discutat cu omologul coreean pentru ca statul coreean să-şi asume eventualele dispute ale creditorilor împotriva Daewoo Automobile, care a intrat în faliment.

„Ford aparţine României ca investiţie. Eu am recunoscut că (Tăriceanu, n.r.) a negociat bine, dar probabil nu ştiţi cine a făcut prima discuţie cu Ford Junior, în Statele Unite. Eu am făcut-o. Şi probabil nu ştiţi cum a fost posibilă investiţia Ford la Craiova, în urma vizitei pe care am făcut-o în Coreea, a discuţiei pe care am avut-o cu preşedintele coreean, cu ministrul de finanţe coreean, în care am cerut rezolvarea condiţiei fundamentale pentru privatizarea uzinelor de la Craiova, şi anume, asumarea de către statul coreean a disputelor pe care eventual le-ar fi avut creditorii împotriva Daewoo Automobile, care a dat faliment. Şi până când statul coreean nu şi-a asumat eventuale procese de la creditorii Daewoo Automobile, Ford n-a putut să facă investiţia“, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a mai declarat că a rămas un adept al axei Washington – Londra – Bucureşti şi a apreciat că această opţiune are efecte şi în economie, exemplificând investiţii din partea unor companii precum Ford, Smithfield, Oracle.

SURSA: Agerpres, Mediafax