Culmea BIROCRAŢIEI: Poliţistul a refuzat să-i ia permisul

Aparatul birocratic din România nu lipseşte din topurile negative ale Europei, indiferent că vorbim de numărul taxelor şi impozitelor, de timpul dedicat plăţi acestora ori de numărul de instituţii şi oameni care fac acelaşi lucru.

Birocraţia îngroapă timpul, răbdarea şi nervii românilor! Plata unei amenzi sau simpla intenţie de a respecta legea dau bătăi de cap multor cetăţeni. Un bucureştean a reuşit să plătească o amendă după patru ore, timp în care a fost "pasat" de la o instituţie la alta
Cetăţeanul s-a prezentat la Primăria Sectorului 5, la Direcţia de Taxe de Impozite. De acolo a fost trimis la CEC, la Trezorerie şi înapoi la Primărie. În încercarea de a primi o informaţie corectă, bărbatul a sunat la Poliţia Locală din Slatina care l-a îndrumat către Primăria Sector 5, unde s-a lovit de acelaşi refuz. A fost trimis din nou la CEC, apoi la Poliţia Locală Bucureşti şi, în cele din urmă, la un oficiu poştal unde a putut plăti amenda.
O altă victimă a birocraţiei povesteşte despre indiferenţa cu care a fost tratată de un reprezentant al Judecătoriei. Rămasă fără permis după ce a pierdut procesul cu Poliţia Rutieră, şoferiţa a solicitat legalizarea hotărârii pentru a putea preda permisul.
Un cetăţean le-a adresat premierului Victor Ponta şi ministrului de Finanţe o scrisoare prin care le solicită să-l înştiinţeze care este traseul banilor încasaţi din taxele şi impozitele plătite de el şi cum sunt cheltuiţi lunar banii publici. Totodată, susţine că va iniţia un program de testare al bugetarilor, pentru a descoperi dacă sunt pregătiţi profesional şi ce conduită au.
,noteaz. Într-un alt caz, o tânără care trebuia să predea permisul auto a fost refuzată chiar de un om al legii. Un şofer din Capitală, amendat de Poliţia Locală din Slatina, povesteşte pe o reţea de socializare cum autorităţile au ridicat rând pe rând din umeri când au fost întrebate unde se achită amenda.ă realitatea.net